Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Hundred in the Hands 09.mars | Blå

Onsdag 9. mars:

Goldstar & BLÅ pres.:

130,- + avg/KL. 21:00/ID: 18

The Hundred in the Hands (US/WARP)

Kjølig popelektronika

The Hundred in the Hands er Eleanore Everdell og Jason Friedman. Sammen lager de musikk som er taktil følsom på den ene siden. Kald og elektronisk på den andre.

Sammen lager de broer mellom et pulserende dansegulv hælvete og feberkåt intimitet.

Jason og Eleanore er ikke overraskende fra Brooklyn. Vi har sagt det før, men det er noen manns- og flere herrens år siden den musikk-Å'en der var en liten bekk. Derfra har de utforsket og delt hverandres forkjærlighet for tidlig hip-hop, fransk house og disco, ska, dub, post-punk, britisk 60 og 80talls pop - ja - hva enn det måtte være. Inspirasjonskildene er med andre ord helt umulig å koke ned til noe fornuftig, men det er jo det som er så forbanna herlig med The Hundred In The Hands også.

Første låta de lagde var "Dressed in Dresden". Innspilt på et par dager og slengt opp på internett, tok det ikke lang tid før en platebutikk i England gjorde digitale gladtoner om til sort vinyl. Kort tid etter satt de der i søkelyset til Warp Records.

Men istedenfor å slenge seg på 2 ukers hypen, trakk duoen seg tilbake for å spille inn en fullengder som står igjen som en episk liten godsak i undergrunnen - et perfekt lite stykke pophåndverk.

Kort oppsummert er The Hundred in the Hands alt du kan tenkte deg på en gang og ingenting du egentlig hadde forventet på forhånd. En perfekt oppvisning innen blandingsmisbruk av musikkstiler. Og rusen den er god.

Billett legges ut snart

Video:

Video:

Kommenter: