Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
13.mai | Pirate Love | Blå

Fredag 13. mai:

Tilbake på blå etter 2 års fravær:

150,-/KL. 21:00/ID: 20

Pirate Love

GARAGE-GRUNGE / TRASH-PSYKEDELIA / VOODOO-ROCK

Oslobandet Pirate Love er tilbake. Endelig. Og bandet, som av mange ble utropt til norsk rocketrones arvtakere etter debutalbumet "Black Vodoun Space Blues", har brukt tiden godt. 

Med sitt kaustiske brygg av psykedelisk nihilisme, knivskarpe gitarer og primale rop fra den andre siden har Pirate Love nok en gang skrudd romklangen til elleve pluss, og vandrer som vanlig gjennom rockens mer aparte jammerdaler. Til sommeren slippes gruppas andre album, "Narco Lux High School", en sjelden blomst i en stadig mer kommersiell musikkflora – et album som høyner standarden for hvordan garagepunk av og for outsidere skal høres ut i vår forvirrede samtid. Endelig.

 

Gitarist Milton Von Krogh, vokalist David Al Dajani, gitarist Henrik Steen og bassist Herr R utgjør kjernen i Pirate Love, som siden oppstarten i 2005 har rukket å bli et ettertraktet navn på både norske og utenlanske konsertscener. Tre turneer i Europa og to i USA, samt Norge på kryss og tvers et uttall ganger, har gjort gruppa fortjent til beskrivelser som "en amerikansk missil pumpet full av methamfetamin og bensin".

 

I tillegg til å bli invitert til bransjefestivalen SXSW i Texas, har de blant annet spilt på Hove, Øya, Lost Weekend, Fjellparkfestivalen og Malakoff, på hjemmesfest i Vice-gründer Tim McCreadys egen stue i Toronto, og spilt sammen med artister som (nå avdøde) Jay Retard, The Black Lips, The Damned, Thee Vicars og Pierced Arrows (ex. Dead Moon). Punk-legenden Jello Biafra fra Dead Kennedys sies også å være en av bandets aller største fans etter å ha oppdaget dem (og danset vilt) på en av deres konserter.

 

Singelen "Laughing Gas" fra 2006 var Pirate Loves første ytring på vinyl. Bandnavnet var tatt fra Johnny Thunders legendariske låt og singelen fikk folk til å sperre øynene opp. Nye, kaotiske toner fra et band med egenart og stil er ikke dagligvare i en ellers ganske konform rockeverden. Med EPen "Death Surf Negro Spirituals" på Kong Tiki Records fikk bandet også året etter sin første radiohit, låta "Ain't Nothing To Do (A Kiss Hello)" roterte tungt på NRK P3 samtidig med at MTV A-listet videoen til "Laughing Gas". EPen ble belønnet med terningkast 5 i Dagbladet.

 

I 2008 kom fullengderen "Black Vodoun Space Blues", og nok en gang sitret både folk og kritikere over bandets forfriskende, arrogante miks av garagerock, pønk og psykedelia. "Pirate Love har skrevet "lovende" over hele seg" skrev Aftenpostens anmelder Harald Fossberg og trillet terningen til fem. Albumet ble gitt ut i Europa på det superkredible labelet Voodoo Rhythm, som også huser nærmest legendariske King Khan and his Shrines.

 

Og nå er altså Pirate Love tilbake. "Narco Lux High School" ser bandet ta kvantesteg videre og inviterer lytterene med på en bedøvet, transcendental reise inn i Pirate Loves forskrudde musikalske univers. En plate like trøblete som den er grandios. Den opprinnelige produsenten Gordon Raphael (The Strokes m.m) måtte, av ulike grunner, settes på et fly tilbake til New York midt under innspillingene i studioet med det heldekkende navnet, Taakeheimen. Gitarist Milton Von Krogh steppet inn som produsent. Som alltid rådet kaos og galskap i Pirate Loves kjølevann, men ikke la deg lure – det er slik stor kunst blir til.

 

"Narco Lux High School" har blitt en av norsk rockhistories aller vakreste edelstener, et album det høyst sannsynlig vil snakkes om i årtier framover. Ti unike låter som tilsammen utgjør en skyggefull helhet. Norsk rocks forrvirrede tronfølger er tilbake med et smell. Endelig.

 

- Ando Woltmann 2011.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: