Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Sivil Ulyd fredag | Blå

Fredag 27. mai:

Militærnekternes festival for ALLE :

Gratis/KL. 20:00/ID: 18

Sivil Ulyd : LAMA, Lemaitre og Team Me

Pop / Rock / Indie / Elektronisk. Sivil Ulyd var navnet på en samleplate utgitt av norske sivilarbeidere i 1997.

Artister som Bogus Blimp og Butterfly Garden var med, skriver vi nå i 2011, og det var sikkert planen i 1997, at når vi skrev dette i 2011 så skulle "Bogus Blimp" og "Butterfly Garden" være bandnavn man nikket anerkjennende til. Sånn er det (dessverre?) ikke, men navnet "Sivil Ulyd" begynner isteden å klinge godt i ørene til både militærnektere og musikkelskere.

Siden 2005 har festivalen Sivil Ulyd blitt arrangert av og for millitærnektere på Blå i Oslo. I starten var det sivilarbeidere både på, foran og bak scenen, men etter hvert så man seg nødt til å også invitere andre til å stå for førstnevnte preposisjon. Både nasjonale og internasjonale storheter har spilt her, og flere lovende band har gjort tidlige konserter på Sivil Ulyd. Noen har blitt mer kjente etterpå, andre ikke. Uansett har "Sivil Ulyd", ulikt "Bogus Blimp", etter hvert blitt synonymt med gode konsert-opplevelser i pasifismens og militærnektingens ånd.?

Lemaître

Det er ikke bare navnet som gjør at Lemaître høres franske ut, men til tross for både soundet og navnet så er de altså fra Oslo. Justice står som "top friend" på duoens myspace, og det er ikke tilfeldig, selv om Lemaître kanskje høres litt snillere ut. Dette er småsofistikert klubbmusikk i samme gata som både Phoenix, Air og Daft Punk. Champs-Elysées kanskje. (Gata altså). Vi vet ikke, vi er ikke så godt kjent i Paris.

Lama

Nils Martin "Lama" Larsen er en mann med en plan. Han debuterte som medlem av Jaga Jazzist allerede i tenårene, og siden da har han gitt ut to plater med bandet Lama. Stadig er det noen som oppdager Lama, men det har forblitt et undergrunnsfenomen. Dette plager dog ikke Nils, for som nevnt er han en mann med en plan, og den planen er den nye plata som kommer ut denne høsten. Her har Lama plutselig laget pop-plate, og den er mikset av ingen ringere enn guru Jørgen Træen. Ny singel er ute nå.

Team Me

Siden Marius Drogsås Hagen fikk med seg noen venner til å spille låtene sine live i Urørt-finalen 2010  har Team Me blitt til et fyrverkeri av et popband. Med en detaljrikdom i arrangementene, og en intensitet i framføringene som de fleste kan misunne dem har Team Me blant annet dratt på oppvarmingsturneer for Wombats og British Sea Power, og gitt ut singel på Rough Trade Records i England. Snart har de oppnådd mer enn de fleste andre norske band til sammen, og debutplata har ikke kommet ut en gang!

Kommenter: