Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Sivil Ulyd lørdag 28.mai | Blå

Lørdag 28. mai:

Militærnekterens festival for ALLE

Gratis/KL. 20:00/ID: 18

Sivil Ulyd: Einar Stray, Eline Thorp og Dry The River (UK)

Pop / Rock / Indie / Elektronisk. Siden 2005 har festivalen Sivil Ulyd blitt arrangert av og for millitærnektere på Blå i Oslo.

I starten var det sivilarbeidere både på, foran og bak scenen, men etter hvert så man seg nødt til å også invitere andre til å stå for førstnevnte preposisjon. Både nasjonale og internasjonale storheter har spilt her, og flere lovende band har gjort tidlige konserter på Sivil Ulyd. Noen har blitt mer kjente etterpå, andre ikke. Uansett har "Sivil Ulyd", ulikt "Bogus Blimp", etter hvert blitt synonymt med gode konsert-opplevelser i pasifismens og militærnektingens ånd.?

Sivil Ulyd var navnet på en samleplate utgitt av norske sivilarbeidere i 1997. Artister som Bogus Blimp og Butterfly Garden var med, skriver vi nå i 2011, og det var sikkert planen i 1997, at når vi skrev dette i 2011 så skulle "Bogus Blimp" og "Butterfly Garden" være bandnavn man nikket anerkjennende til. Sånn er det (dessverre?) ikke, men navnet "Sivil Ulyd" begynner isteden å klinge godt i ørene til både militærnektere og musikkelskere.

Eline Thorp

Eline Thorp fra Hammarøya i Nordland imponerte mange på årets by:larm, blant annet Hove og Slottsfjell, som hev seg rundt og fikk booka henne til sommerens festivaler. "Jeg synger, skriver, og spiller piano. Alt annet er vanskelig å forklare" skriver hun på nettsida si, og kanskje burde man prøve litt hardere å forklare når man har som oppgave å skrive om henne, men kanskje holder det med dette også. Noen ganger er det faktisk så enkelt.

Einar Stray

Det har knyttet seg store forventninger til denne alvorlige unge mannen fra Sandvika helt siden EP-en "Favours & Fields" fra 2008, som var en splitt med Moddi. Moddi og Einar har spilt i hverandres band i mange år, og kan godt sammenlignes. Begge lager følsomme stemninger ved hjelp av kompleks instrumentering, men Einar skiller seg ut blant annet ved å drive med til tider svært avansert komponering. Han innfridde for fullt med debut-albumet "Chiaroscuro" som ble hyllet av norske kritikere tidligere i år, og nå legger han snart verden for sine føtter.

Dry The River (UK)

Etter årets South By Southwest festival i Texas har gullstrupene i Dry The River nærmest drukna i platekontrakter og spillejobber. De omtales som del av den britiske folk-bølgen, og sammenlignes blant annet med Mumford & Sons. De rurale låtene framføres med en herlig innlevelse, og til tross for at de er engelske er det mange som påpeker at Dry The River har et slags americana-sound. Men så var jo veldig mange amerikanere en gang engelskmenn.

En kommentar:

 1. 1.

  hpv virus:

  6. June 2023, kl. 10:42

  Rituximab (a humanized anti-CD20 monoclonal antibody) is a helpful remedy for Epstein-Barr virus-associated post transplant lymphoproliferative disease (EBV-PTLD).
  Nonetheless, hypogammaglobulinemia is a complication associated with this remedy.1,2 Little is
  thought in regards to the duration and severity of rituximab-induced low serum immunoglobulin (Ig) standing.
  EBV-PTLD. Certainly one of three patients reported
  by Verschuuren et al1 died of invasive aspergillosis attributable to hypogammaglobulinemia after 7 months of rituximab therapy.
  Tax calculation can be finalised throughout checkout.
  Get time restricted or full article access on ReadCube.
  All costs are Web prices. Verschuuren EA, Stevens SJ, van Imhoff
  GW et al. Treatment of posttransplant lymphoproliferative disease
  with rituximab: the remission, the relapse,
  and the complication. Quartier P, Brethon B, Philippet P et
  al. Treatment of childhood autoimmune haemolytic anaemia with rituximab.
  Castagnola E, Dallorso S, Faraci M et al. Long-lasting hypogammaglobulinemia following
  rituximab administration for Epstein-Barr virus-associated submit-transplant lymphoproliferative
  disease preemptive therapy. Imashuku S, Naya M, Tamura S et al.
  Effectiveness of rituximab for chemotherapy-resistant a number of tumoral B-LPD in a haematopoietic stem cell recipient.
  Faye A, Quartier P, Reguerre Y et al. Chimaeric anti-CD20 monoclonal
  antibody (rituximab) in post-transplant B-lymphoproliferative disorder following stem cell transplantation in youngsters.
  Esser JWJ, Niesters HGM, van der Holt B et al.
  Prevention of Epstein-Barr virus-lymphoproliferative disease by molecular
  monitoring and preemptive rituximab in excessive-danger patients after allogeneic stem cell transplantation.
  Kuehnle I, Huls MH, Liu Z et al. CD20 monoclonal antibody (rituximab) for therapy of Epstein-Barr virus lymphoma after hemopoietic
  stem cell transplantation. Imashuku, S., Teramura, T., Morimoto, A.
  et al. Extended hypogammaglobulinemia following rituximab therapy
  for post transplant Epstein-Barr virus-related lymphoproliferative illness.

Kommenter: