Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på BLÅ med Atle Kittang 13.sep | Blå

Tirsdag 13. september:

Ukentlig litteraturmat:

30,-/KL. 19:00/ID: 18

Litteratur på BLÅ: 70-årslag for Atle Kittang

Litteraturvitenskapens far

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Litteraturhistorien i Norge har vendt nok et blad: Etter 37 år i virket gikk Atle Kittang i år av med pensjon fra rollen som Norges første professor i allmenn litteraturvitenskap. Den vitale 70-årsjubilanten har dermed som få andre formet den norske litteraturdebatten, -forståelsen og -historien i over fire tiår. Derfor har vi har invitert nestoren til festkveld og dybdeintervju på Blås scene om litteratur, strømninger, teori og leseglede. Kittang er og har vært helt sentral for alle som studerer litteratur, også utenfor Bergen hvor han har arbeidet. Med utgivelser som Litteraturkritiske problem, Moderne litteraturteori – en innføring og Lyriske strukturer, samt arbeid med antologiene Klassisk litteraturteori og Moderne litteraturteori, har han vært formende for generasjoner av forskere og studenter. Kittang blir intervjuet av Kaja Schjerven Mollerin, litteraturstipendiat ved Universitetet i Oslo.

Historisk vil han bli stående som en fenomenal tekstleser og som mannen som revolusjonerte norsk litteraturforskning ved å gjøre litteraturteori til en selvfølgelig del av litteraturvitenskapen i Norge.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: