Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Leprous 14.september 2011 | Blå

Onsdag 14. september:

Slippfest:

CC:150/KL. 21:00/ID: 18

Leprous

avantgarde / progressiv / metal

Den unge kvintetten, Leprous, har allerede lagt ti år bak seg som et fremadstormende band i den heller så bortglemte norske progmetal-scenen, og er nå klare med sitt tredje album, Bilateral.

Det er duket for en eksklusiv releasekonsert på BLÅ 14. september, der hele albumet vil bli fremført i sin helhet, også med gjesteartister.?

”Jeg liker ikke å følge sjangere,” sier Einar Solberg. ”Jeg føler at alt for mange band legger begrensninger på sin egen kreativitet ved å følge alt for mange sjangerspesifikke regler når de lager musikk. Jeg mener dette ødelegger noe grunnleggende i begrepet bak progressiv musikk, og ser på det som vårt ansvar å bryte ned disse konvensjonene.”

Bilateral er bandets første utgivelse på deres nye label, InsideOutMusic, og har utgivelsesdato 22. August. Under innspillingen har Leprous samarbeidet med bl.a. Jens Bogren, Heidi S. Tveitan og, Vegard ”Ihsahn” Tveitan og sistnevnte har i tillegg tatt seg friheten til å bidra med litt vokal for å akkompagnere et av Vegard Sandbukts trompetinnspill.

Det oppsiktsvekkende coveret til Bilateral er laget via et samarbeid mellom Leprous og den surrealistiske maleren Jeff Jordan, som bl.a. også lager artwork for Mars Volta. Dette maleriet har vært grunnlaget for resten av albumets design som er laget av  den prisvinnende designeren Ritxi Ostáriz.

Til de av dere som har tenkt dere på én Leprouskonsert i 2011:

Kom til BLÅ 14. September for en eksklusiv konsert dere sent vil glemme.

Leprous består av :

Einar Solberg (vokal/synth)

Tor Oddmund Suhrke (gitar)

Øystein S. Landsverk (gitar)

Tobias Ørnes Andersen (trommer)

Rein Blomquist (bass)

Kjøp billett »

Kommenter: