Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
22.sept | Årabrot + Haust + Okkultokrati + Nernes/Skagen + Toft | Blå

Torsdag 22. september:

10 ÅRS BURSDAG OG RELEASEFEST!

CC:150/KL. 21:00/ID: 18

Årabrot 10år! + Haust + Okkultokrati + Nernes/Skagen + Toft

Solar Anus er Årabrots femte album! I tråd med lovnaden deres fra forrige album, Revenge fra 2010, er en era avsluttet og en ny begynt.

Mens de første Årabrot albumene er manifestasjoner av himmelstormende ambisjoner og en sans for dramaturgi få band forunt, er Solar Anus et album av et band somhar funnet formen sin. Ambisjonene og de latente genistrekene fra fortiden springer nå ut i full blomst.

Samtlige av de åtte sporene som utgjør Solar Anus er innspilt og mikset av Steve Albini som er kjent for sitt arbeid med band som Pixies og Nirvana og sine egne band som Big Black og Shellac. Albinis jordnære holdning til innspillingsfaget er hånd i hanske med Årabrots enkle og fokuserte arrangementer: Her får den basale og primitive nytelsen av trommer og baritongitar i samkvem resonnere fritt og gir god plass til den mangfoldige besudlede prosaen som spyttes ut av gitarist, låtskriver og vokalist Kjetil Nernes munn.

Tittelen på Solar Anus og deler av den tematiske inspirasjonen er hentet fra den franske tenkeren Georges Bataille. I likhet med Bataille, er Årabrot fascinert av gleden og den frigjørende energien som finnes i å forene det høye og lave i mennekset, det skitne og det rene, det dyriske og det hellige. I Kjetil Nernes egne ord:

Gold indicates the sun as we hail Bataille\'s take on the subject of abjection. Solar Anus betokened the Golden Calf - juxtaposed between utmost evil and greater sanctity. Such as the eternal radiance of heaven or the egregious iniquities of the abyss. Or the alchemist of The Holy Mountain converting faeces into gold.

Solar Anus er åtte spor med Årabrots tapning av rocknroll i sin reneste, råeste og mest obskøne form.

Solar Anus er den femtiende utgivelsen på Fysisk Format.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Kommenter: