Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Sandra Kolstad 08.oktober 2011 | Blå

Lørdag 8. oktober:

Norsk småskeiv popelektronika:

100,- + avg/KL. 21:00/ID: 20

Sandra Kolstad - LP slipp

Sandra Kolstad lager mørk synth med mye lys i seg, hun skaper analoge eksplosjoner og et lydlandskap man helt sikkert vil danse i og kanskje til og med gå seg vill i.

Kolstad gir nytt liv til synther og trommemaskiner, og har rukket å bli utropt til norsk elektronikas redningskvinne etter at hun slapp sitt debutalbum CRUX i april i år.?

Plata er spilt inn i en svensk skog sammen med lydkunstner Isak Eldh, coveret er laget av den italienske kunstneren Marco Bruzzone.På CRUX har Kolstad fått tillatelse fra Laurie Anderson og Karin Dreijer Andersson aka Fever Ray til å bruke lyder fra dem.

Aftenpostens kritiker skrev rett og slett at ”Nå har endelig også Norge fått en verdig frontfigur innen den elektroniske popmusikkesn ytterkant. Hun heter Sandra Kolstad – går sine egne veier og vet hva hun vil – og debuterer med glans.”

Dagsavisen kåret simpelthen straks Sandra Kolstad til Norges nye elektroniske dronning.

Kolstad er en erfaren livemusiker, som lenge før hun slapp sitt debutalbum, har gjort seg bemerket på scener i inn- og utland med sine sterke live-opptredener. Hun har bodd i Berlin det siste halvannet året, og til og med der, hvor synthene er mange og musikerne flere, har hun klart å skille seg ut med sitt særegne uttrykk, som trekker veksler like mye på lydkunst som forelskelsen i four-to-the-floor og disko.

Sommeren og høsten skal Sandra Kolstad turnere med CRUX, og svinger innom et vell av norske byer og festivaler, samt et par svenske festivaler. Til høsten venter også konserter i Sverige, Danmark, Englang og Tyskland.

OM CRUX I PRESSEN:

Lekent, viltert og eggende” Dagbladet, Mai 2011

Sandra har noe av det sterke og uavhengige som Jenny Wilson og Jenny Hval representerer. Som Robyn kombinerer hun dansevennlige rytmer med industriell techno og moderne støypop. Det kler den mørke, dramatiske stemmen.
Dagens Næringsliv – 20.april 2011

Nå har endelig også Norge fått en verdig frontfigur innen den elektroniske popmusikken ytterkant. Hun heter Sandra Kolstad og går sine egne veier.
Hun debuterer med glans
“. Aftenposten 5/6 – 14.april 2011

Her til lands er den elektroniske poptronen ledig etter at Bertine mer eller mindre har gitt seg og Annie har vært stille en stund. Sandra Kolstad viser med de ni sangene på CRUX at hun er en seriøs utfordrer til den ledige tronen.
Dagsavisen/Nye Takter 5/6 – 29.april 2011

Den berlinbosatte bærumsjenta komponerer syntetiserte stjernebilder som gir meningsfylt motstand, uten at man føler seg tilsidesatt og tungnem – i motsetning til enkelte i samme sjanger som alltid prøver å bestride lytterens intellekt.
VG 4/6 – 29. april 2011

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: