Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Leif & The Future 14.oktober 2011 | Blå

Fredag 14. oktober:

Slippfest:

130,- + avg/KL. 21:00/ID: 20

Leif & The Future + Act Racer

POP. Helt siden Leif & the Future fikk bronse i Urørtfinalen i 2010, har Norge ventet på resten av platen. Halvannet år har gått siden radiohiten “Let you go” og tiden har de brukt i studio og på fulle konsertscener i Norge og Berlin.?

A-ha trommis Karl Oluf har erstattet Kaizer-trommis Rune Solheim, og vi tør allerede erklære Songs of Youth som en norsk popklassiker.

Popklassiker.

Songs of Youth er 10 sterke poplåter som handler om det harde og det vakre med å være ung. Platen er retrofuturistisk, Leif lager låter om sin egen ungdomstid, og ser samtidig inn i framtiden. Songs of Youth er en tenårings bankende livsfølelse. 23 september blir Leif voksen og trer inn i rekken av Norges nye popskribenter. Dette er hans moderne konfirmasjon.

I 2 år har bandet jobbet sammen med Oslos indiehub Bjarne Stensli i Harrys Gym Studio, forsket på analoge synther og store popmelodier. Fremtiden har skapt en frekk og melankolsk dansbar sound som minner om soundtracket til Leifs barndom med Duran Duran og A-ha. Musikken beveger seg vekk fra tidlig 80-talls punkdesperasjon, til større poplandskap med inspirasjon fra Durutti Columni, krautheltene Neu!, Here We Go Magic og verdensmusikken. Platen er en homage til store popklassikere, de platene der den neste låten er sterkere enn den forrige, Fleetwood Macs “Rumours”, Radioheads “OK Computer”, og The Cures “Disintegration”.

Leif.

Alle bærer sin egen skjebne og Leif bærer sin. Helt fra han som 11-åring i Canada kjøpte sin første Duran Duran-kassett, jaktet kengeru i Australia og på Hawaii kysset sin første kjæreste fra Polynesia. Som ung drømmer dro Leif rundt i Europa med et gammelt Canon kamera for å fange sjeler. Songs of Youth fanger den intense følelsen av å være ung, sette føttene ut i verden og oppleve kjærligheten, døden og nærheten, når uskyld blir erfaring.

Du trenger ikke å vente lenger på det Leif har holdt hemmelig i 2 år. Allerede 23. September finner du albumet på CD og vinyl.

Billett legges ut snart

Video:

Video:

Kommenter: