Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Sunkissed 15.oktober 2011 | Blå

Lørdag 15. oktober:

Klubb:

175,- forhånd / 200,- i døra /KL. 22:00/ID: 20

SUNKISSED: CARL CRAIG [Planet e/ Detroit] g-HA & Olanskii Rasmussen

[+ visuelt] Evelin, Tilo, Ingeborg, KyrreLys & Olanskii. Carl Craig hvor i all verden skal vi begynne?!? Denne mannen har gjort alt som dj og produsent.

I 2011 valfarter han verden rundt for å markere at sjangerdefinerende etiketten hans 'Planet e' har holdt på i 20 år.? Og hvilke 20 år det har vært. Carl Craig er en del av den andre generasjonen av techno artister i Detroit, og en som har vist seg å holde koken hele veien. Både som artist og med Planet e har han hele tiden presset grenser og lagt lista for andre å følge. Ikke minst er det noe tidløst over Carls produksjoner, det har kommet som perler på snor men er like tøft 20, 10 eller 5 år senere. Kanskje nettop fordi Carl har klart å være kompromissløs i forhold til musikken, selv om han samtidig har befattet seg med alt fra  nytolkninger av Ravel og Musorgsky på Deuthce Grammofon til tung techno.

Mest kjent er Carl likevel for cinematiske og episke låter, der en dystopisk maskinverden kolliderer med et organisk lydbilde. På sitt beste er Carls musikk en refleksjon over såvel Detroit som dystopien Metropolis, men også et sted der menneskelighet får trenge igjennom lagene. Her i bor både den moderne verdens triumf og forfall, maskinenes rytme i møte med mennesket rytme, metallets styrke versus metallets rust og ikke minst menneskets forfall versus den menneskelig triumf.

Det er kanskje ingen tilfeldighet at Detroit igjen har avlet en ny generasjon techno artister de siste årene. I motorbyen har forfall og krise gått hånd i hånd med med nye bølger av intens og fantastisk musikk i årtier. Slik var det også da den første generasjonen techno artister tok for seg å videreføre Detroits rike funk, soul og jazz historie, men med moderne instrumenter og maskiner. I dag, over 25 etter at den første techno bølgen, og etter 20 år med Planet e, er Carl Craig og Detroit techno aktuelt som aldri før.

Som dj leverer Carl i samme gate som han produserer. Det er stort, drivende og intenst. Her er ingenting tilfeldig eller tilforlatelig, men målrettet og stramt regissert gjennom rytme og groove, før det tilslutt leder mot forløsning. Dette er ikke første gangen Carl gjester Sunkissed, og vi kan med hånden på hjertet love en episk kveld! Forhåndskjøpte billetter anbefales!

g-HA & Olanskii tar mot normalt myndig styring om oppvarmingen, godt hjulpet av Rasmussen, sykkel reparatør og minimal produsent par excellence!

Neste Sunkissed : 19 november
ARGY [Ibadan]
g-HA & Olanskii
Nico Coltsfoot

Kjøp billett »

Video:

Kommenter: