Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Torsdag 20.Okt | Wolves Like Us + Blood Command + Gerilja | Blå

Torsdag 20. oktober:

EN HARDTSLÅENDE KVELD:

CC:130+avg/KL. 21:00/ID: 18

Wolves Like Us + Blood Command + Gerilja

hardtslående rock

Tre av Norges mest spennende rockeband Wolves Like Us, Blood Command og Gerilja kommer til BLÅ og gir deg en helkveld du kommer til å få bakoversveis av.

Wolves Like Us

WLU ble dannet våren 2010, og nærmest før de skjønte det selv var de et band med en undergrunssbuzz få er forunt. Bandet hadde knapt nok eksistert i tre måneder før de hadde spilt inn en 5 spors demo, blitt kåret til Ukas Urørt på NRK P3 og blitt booket til å spille på årets Øya festival i Oslo. På høsten slapp de sin debutsingel på gamle måten og delte scenen med band som Kvelertak, Purified in Blood, Gallows og Blood Command før den første frostnatta var et faktum.

Snaut et halvår etter den første spillejobben signerte de med det anerkjente amerikanske selskapet Prosthetic Records, (Kylesa, 1349, Testament og Lamb of God). Debutskiva ”Late Love” har allerede høstet strålende omtale og ble sluppet 24. juni i Europa, og 13 September i USA. Skiva ble spilt inn i Caliban Studios i Oslo med Ruben Willem (Haust) bak spakene, og videre hos Dave Collins Mastering (Soundgarden, Jane’s Addiction etc) i Los Angeles.

Selv om det har gått i rekordfart med Wolves Like Us, ble grunnlaget på mange måter lagt allerede mens medlemmene selv var en gjeng tenåringsjyplinger, for de tar gjerne for seg elementer fra 90-talls post-hardcore, støy-indie og metal når de søker inspirasjon. Noen har hevdet at Wolves Like Us fyller et tomrom i norsk musikk for en generasjon som etter hvert har rukket å bli godt voksne siden første gang de oppdaget ny musikk gjennom obskure musikk fanziner og skateboardfilmer på 90-tallet. Samtidig fortsetter Wolves Like Us og kapre nye tilhengere med solide liveshow og et helt eget sound.

Etter en slipp turne i Norge i juni og et knippe festivaler la de ut på veien i Europa med de smått legendariske San Diego-hardcoreheltene Swing Kids på deres reunionturné i juli. I oktober drar de ut på mini- turne med kompisene i Blood Command før året avsluttes av med en måneds tur med Kvelertak i November/Desember.

Blood Command

Blood Command har siden konsertdebuten på Hulen vinteren 2009, rukket å blitt en av Norges mest omtalte harcoreband og bygd seg en imponerende merittliste.

De var finalist i årets Urørt 2010 og Blood Command sin hverdag har bestått av steinharde turnéruter i Europa, nå sist i august som oppvarming for Canadiske Comeback Kid gjennom hele Europa. Blood Command har delt scener med band som The Gallows, Kvelertak og Adolescents,  og gjestet mange festivaler som
Øyafestivalen, Hovefestivalen, Slottsfjell og The Great Escape, samt at de har fyllt opp Rockefeller under By:larm to år på rad.  Debutalbumet “Ghostclocks” ble sluppet i fjor til strålende anmeldelser både i Norge og Europa, i media som blant annet Rocksound, Kerrang og Lydverket. I april 2011 fulgte bandet opp med EP´en "Hand Us The Alpha Male" som er tredje og siste vinylutgivelse i bandets Vinyltriologi, som begynte med 10 tommeren "Five Inches Of A Car Accident" med tilhørende Urørtfinalelåt og "Party All The Way To The Hospital", utgitt i henholdsvis 2009 og 2010.

Blood Command ble startet i 2008 av Yngve Andersen, som plukket med seg Silje Tombre på vokal og Sigurd Haakaas på trommer. Musikalsk balanserer bandet mellom slagkraftig hardcore og punk, men med lekne melodier og harmonilinjer som kan tendere mot popmusikk. Bandet har ofte blitt sammenlignet med band som Refused, At The Drive-In og Drive Like Jehu.

Gerilja

Helt på tampen har vi fått Gerilja med på laget denne kvelden. Bandet spiller en fet hybrid av post rock med dansefot vibber, tenkt deg om Dave Mustain fra Megadeath korpulerte med Mark Bolan (T-Rex) - da hadde du stått der og klippet navlestrengen på Gerilja. Nevnte vi forresten at de er rett rundt hjørnet med debut albumet sitt? Endelig sier vi og gleder oss!

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Kommenter: