Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
LPB: Om å skrive bort skjønnheten – en samtale med Mara Lee | Blå

Tirsdag 25. oktober:

Ukentlig litteraturmat:

30,-/KL. 18:45/ID: 18

Litteratur på BLÅ : Om å skrive bort skjønnheten

samtalepartner er Astrid Hygen Meyer

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Svenske Mara Lee har markert seg som sofistikert essayist og som en av Nordens fremste litterære talenter. Etter de eksperimentelle prosalyriske samlingene Kom og Hennes vård, overrasket Lee med romandebuten Ladies; en forførerisk-forræderisk page-turner om Stockholms overfladiske kunstmiljø, som forvirret og begeistret kritikere og lesere internasjonalt.

Lees forfatterskap kretser rundt ambivalente tema som skjønnhet, kunst og vold, og også Salome, Lees siste roman, er et rasende oppgjør med våre forestillinger omkring kjønn og kropp. Romanen er en moderne iscenesettelse av Salome-myten og en ladet skildring av ungt tenåringsliv på åttitallet, fortalt i en rå, stringent og euforisk språkføring.

Litteratur på Blå inviterer til dybdesamtale med Mara Lee om hennes forfatterskap; om det å skrive bort skjønnheten, om språkets nærvær og ufordøyelige motstand. Samtalepartner er Astrid Hygen Meyer, litteraturviter og kulturjournalist i Klassekampen.

Tirsdag 25. oktober klokka 19:00, cc: 30,-

Billett kjøpes i døra

Kommenter: