Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Oslo World Music Festival 04.november | Blå

Fredag 4. november:

Oslo World Music Festival:

150,- +avg/KL. 21:00/ID: 18

Imam Baildi (Hellas)

Hellas´ svar på Gotan Project

Oslo World Music 2011 holder til på BLÅ og mange andre steder rundt i byen.

«Forhåpentligvis kan musikken vår fungere som en introduksjon til den gamle sangskatten vi bearbeider og jobber med,» forteller den greske duoen Imam Baildi i et intervju med nettstedet Bandspotter. Ved hjelp av elektronikk, samplinger og massevis av perkusjon gir denne duoen gresk tradisjonsmusikk en grundig omarrangering og ny innpakning. Prosjektet har mye til felles med måten franske Gotan Project har modernisert tangoen på.

På det selvtitulerte debutalbumet fra 2009 har Imam Baildis DJ Orestis Falireas og trommeslager Lysandros Falirea særlig konsentrert seg om å videreformidle den greske rembetiko-tradisjonen. Denne musikken omtales ofte som «gresk blues». I rembetikoen står de store følelser i sentrum, noe som egner seg perfekt når elementer derifra flettes inn i tung, rytmisk og elektronisk klubbmusikk.   Dette er videreført på sistealbumet ”The Imam Baildi Cookbook” der Bouzouki møter elektro swing, og gresk roots møter hip hop og mambo.  Når Imam Baildi kommer til Oslo World Music Festival har de tatt med seg fullt band og rytmer som ganske sikkert vil få deg til å danse.

Kjøp billett »

Video:

Kommenter: