Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
OWMF : Midival Punditz | Blå

Lørdag 5. november:

Oslo World Music Festival:

100,- + avg/KL. 22:00/ID: 20

Oslo World Music Festival : Midival Punditz (IN)

- indisk elektronisk i verdensklasse

Hip-hop & streetsoul møter elektronisk indisk musikk. Oslo World Music Festival og JUICY gir deg Midival Punditz og Juicy sine faste Patski Love & Chris Stallion.

Midival er no av det beste du kan finne i India og de er kjent langt utenfor India sine grenser.

Midival Punditz

Fra Indias hovedstad New Dehli kommer Midival Punditz med en stemningsfull, filmatisk blanding av elektroniske rytmer og indisk folkemusikk. Duoen består av de to kompisene Gaurav Raina og Tapan Raj, som på midten av 1990-tallet begynte å leke seg med elektronikk og produsere beats og dansemusikk inspirert av europeisk klubbkultur. Tidlig merket de at de savnet noe i den vestlige klubbmusikken, den hadde ikke sterkt nok emosjonell klangbunn, synes de. Den manglet det følelsesladde uttrykket fra indisk tradisjonsmusikk.
Dermed blandet de indiske instrumenter – som dohl- og tablatrommer og strengeinstrumentet santoor – inn i fundamentet av suggererende trommemaskinrytmer, samplinger og synther. Slik ble Midival Punditz foregangsfigurer i en stadig voksende klubbmusikkultur i India, og de har siden gitt ut flere album og laget filmmusikk, blant annet til kritikerroste «Monsoon Wedding» fra 2001. På scenen har Midival Punditz med seg band og vokalister, for å tydeliggjøre og visualisere musikkens sammensmeltning av det gamle og det nye.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: