Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på BLÅ 15.november | Blå

Tirsdag 15. november:

Ukentlig litteraturmat:

30,-/KL. 18:45/ID: 18

Litteratur på BLÅ : oversatte stemmer

Hanne Bramnes, Tove Bakke og Cathrine Strøm

I bokserien Stemmenes kontinent ble norske lesere presentert for en rekke gjendiktninger, hvor flere av poetene for første gang var å finne på norsk.

Poetene var først og fremst kvinner fra det 20. århundre, med svært forskjellig kulturell tilhørighet. Serien fikk ikke bare introdusert en rekke viktige stemmer, men var i seg selv gode gjendiktninger, gjort av oversettere som Inger Elisabeth Hansen, Tove Bakke og Liv Lundberg. ?

I høst kommer Stemmer i andre hus. Antologien er gjendiktet og redigert av Hanne Bramness. Hun var også redaktør og oversetter i Stemmenes kontinent. I Stemmer i andre hus finner du oversettelser av blant annet Mina Loy, Mririda N’ait Attik, Jane Cooper, Kamala Das, Frances Presley og Teji Grover.

Litteratur på Blå ønsket å hente fram Stemmenes kontinent, og gå dypere inn i noen av poetene som er å finne i boken.

Hanne Bramness kommer for å snakke om redaktøransvaret for bokserien og antologien. Vi vil nærme oss utgangspunktet for prosjektene, gjendiktningsarbeidene, og dessuten få en fyldigere innføring i noen av dikterne.  Oversetter Tove Bakke vil også delta i samtalen, og lese fra sine oversettelser. Cathrine Strøm leder samtalen.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: