Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
17.nov | Jazz på Gølvet: Motsol + Dag Erik Knedal Andersen | Blå

Torsdag 17. november:

AKKUSTISK JAZZ:

CC:100 / Student: 80/KL. 20:00/ID: 18

Jazz på gølvet: Motsol + Dag Erik Knedal Andersen

Motsol ble etablert i 2004, og duoen har siden spilt på et stort utvalg norske festivaler og scener. i 2007 kom motsol også ut med plata Strap on på det engelske selskapet FMR -records.

Både sammen og hver for seg har bandmedlemmene Ståle Liavik Solberg og Stine Janvin Motland gjort seg bemerket for deres særegne instrumentering og uredde spillestil, blant annet i samspill med Frode Gjerstad, Martin Küchen, David Stackenäs, Håvard Wiik, Fred Lonberg-Holm, og Hild Sofie Tafjord, i tillegg til egne soloprosjekter og det faste ensemblet Kitchen Orchestra. De er begge utdannet ved jazzlinja i Stavanger, og har en master i improvisasjon/jazz fra Norges Musikkhøgskole som duo. Med sin unike besetning skaper motsol en uforutsigbar og rå lydverden, der ukonvensjonell rollefordeling er fremtredende i samspillet. motsol har et akustisk uttrykk - hvis man ser bort fra Liavik Solbergs bruk av vintage elektroakustiske apparater og at Janvin Motlands stemme til tider kan minne om et asfaltbor. Musikken er fritt improvisert med referanser til både tradisjonell europeisk fri improvisasjon og klassisk samtidsmusikk.
Utvidede teknikker, impulsivitet og preperasjoner av ulike slag dominerer duoens abstrakte uttrykk som er både åpent og intenst, utfordrende og innbydende.
Ståle Liavik Solberg - slagverk
Stine Janvin Motland - vokal

Billett kjøpes i døra

Kommenter: