Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på BLÅ 22.november | Blå

Tirsdag 22. november:

Ukentlig litteraturmat:

30,-/KL. 18:45/ID: 18

Litteratur på BLÅ : Forfattermøte - Thorvald Steen og Mette Karlsvik

Ordstyrer: Ingrid Kvamme Fredriksen

Både Thorvald Steen og Mette Karlsvik er aktuelle med omfattende romanprosjekter om historiske personer denne høsten.

Tekstene retter seg ut over Norges grenser, basert på et stort researcharbeid. Felles for de to er også et finstemt språk, og en egen evne til å formidle mye med enkle midler. Vi har invitert Steen og Karlsvik til en samtale om å skrive den store researchromanen, og om forholdet mellom litteratur og virkelighet. ?

Mette Karlsvik (f. 1978) er en av de mest spennende og originale unge forfatterne i Norge i dag, med en særpreget poetisk sans og assosiasjonsrikdom. I høst gir hun ut romanen Bli Björk, en biografisk roman som strekker seg fra historien om Björks familie fram til Björks ungdomstid og hennes internasjonale gjennombrudd. Vi er veldig spente på romanen, som ifølge forlaget er skrevet med et elektrisk, musikalsk og humoristisk språk. Vi får oppleve naturen, kulturen og samfunnet på Island på andre halvdel av 1900-talet.

Thorvald Steen (f.1954) er denne høsten aktuell med en nyutgivelse av sine fem historiske romaner: Don CarlosGiovanniKonstantinopelDen lille hesten og Kamelskyer. To av dem ble særlig aktuelle etter 22. juli, da de ga nyanserte og helhetlige bilder av korsfarerne som Anders Behring Breivik skal ha nevnt som sine forbilder. Thorvald Steen kombinerer grundig research, god kunnskap og klokskap med et språk hvor sagastil tangerer poetisk presisjon.

Ordstyrer: Ingrid Kvamme Fredriksen fra Litteratur på Blå.

... i økonomisk, minimalistisk stil streker Karlsvik opp byggverk, natur- og byomgivelser. Jeg tror hun ville være god på origami, på å vite akkurat hvor papiret skal håndteres sånn at det skapes helt nye, tredimensjonale figurer ut av en enkel firkant.

- Silje Bekeng, Klassekampen

Thorvald Steens nye roman Løvehjerte er fascinerende lesning. Fordi Steen klarer å menneskeliggjøre et historisk ikon og lage en fortelling med driv, kledd i et nøkternt, likevel sublimt språk ... Steen er en elegant stilist og henfaller sjelden til de store ord, og det gir den historiske beretningen hans legitimitet og troverdighet.

- Turid Larsen, Dagsavisen

Billett kjøpes i døra

Kommenter: