Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
3.des | Death in June + This is Music Inc. | Blå

Lørdag 3. desember:

FØR FØRSTE OG SISTE GANG I OSLO:

CC:250+avg/KL. 20:00/ID: 20

Death In June (UK) + This Is Music Inc.

30ÅRS JUBILEUMS- OG AVSKJEDSTURNÈ!

Legendariske Death In June gjester Oslo for første og angiveligvis for siste gang. Billettsalget starter Mandag 7.november klokken 09:00

Den karismatiske frontfiguren Douglas Pearce har etter at de annonserte sin 30-års jubileumsturnè at dette også blir kroken på døra for veiarbeidet til bandet som startet opp allerede i 1981.

Bandet ble dannet av restene etter det britiske punkebandet Crisis, som Douglas P. og Tony Wakeford var medlemmer av. Sammen med Patrick Leagas byttet de ut punken med et mer elektronisk postpunk-lydbilde, inspirert av blant annet Joy Division. Siden den gang har Death in June gitt ut hele 19 album med innenfor forsjellige sjangre, men i dag forbinnes de mest med sjangeren Neo-folk.

Death in June er kanskje mest kjent for sin utstrakte bruk av masker og gamle symboler som har ført til en god del kontroverser - konsertavlysninger og noe såpass ekstremt som et nasjonalt salgs- og distribusjonsforbud i Tyskland.

I et intervju med det russiske webmagasinet Autung Baby uttale Douglas Pearce seg om leflingen med det høyreekstreme:

"Jeg er interessert i alle aspekter av det tredje riket. Det har hatt en kjempestor innflytelse på verden, så hvem kan ikke være fascinert av det? Men det må sies at jeg har lest flere sider av 'Das Kapital' enn hva jeg har av 'Mein Kampf'

Death in June lot spørsmålet rundt deres indeologiske grunnlag stå ubesvart veldig lenge, men på sine eldre dager har de lettet på slørene. Douglas Pearce har vært åpen om sin homoseksualitet og samarbeidet med flere artister med jødisk bakgrunn. Death In June har forutenom dette spilt konserter i Israel og vist det israelske flagget på hjemmesidene sine, noe som i dag kanskje oppfattes som like provoserende for noen. For å sementrere spekulasjonene rundt bandet så utgav de albumet 'Free Tibet' i 2006.

3.desember kommer altså en av musikkhistorens mest interessante band gjennom tidene. Og dette altså for første, og siste, gang i Oslo. Dette er noe du absolutt ikke må gå glipp av.


THIS IS MUSIC INC.
"Retrofuturistisk antihelt med et knippe moderne klassikere innen norsk undergrunnspop!" (Groove.no) This Is Music Inc. slapp tidligere i sommer det etterlengtede Krasnapolis albumet. Breddfull av alternative skranglerockklassikere fikk den Groove.no til å gå i fistel, gi den 6 av 7 og antyde at Ariel Pink ville felt gledestårer hadde han klart å lage noe tilsvarende.

Billett legges ut snart

Kommenter: