Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Petter Carlsen, Unni Wilhelmsen og Fredrik Ellingsen 09.des | Blå

Torsdag 8. desember:

Ny trio:

200,-/KL. 20:00/ID: 20

Unni Wilhelmsen, Petter Carlsen og Fredrik Møller Ellingsen

et varmende teppe i kulda

Petter Carlsen & Unni Wilhelmsen har invitert med seg Drammenser og lydmagiker Fredrik Ellingsen til en konsert på BLÅ.  

De to låtskriverene har blitt venner etter at Petter fikk Unni til å gråte på kafé, og har samarbeidet endel musikalsk etter dette møtet. Unni synger på åpningssporet Table for One på Petters nye plate. I tillegg har de turnert sammen endel i Petters hjemfylke Finnmark. Dette blir en intimkonsert der alle tre er på scenen samtidig og bidrar på hverandres låter. Stikkord er : atmosfærisk, drømmende og koselig.?

UNNI:
Unni Wilhelmsen har hatt et travelt år på konsertfronten. Etter releaseturné med sitt syvende album ’7’ i 2010, ble hun invitert på Nordenturné som musiker i bandet til Sissel Kyrkjebø. 50 konserter og fire måneder senere fikk hun én uke hjemme før Europaturnéen med Katzenjammer braket løs. Unni spilte support på 26 konsertscener i 9 land i løpet av 6 uker og fremførte sine egne låter helt alene for tilsammen 35.000 mennesker. Mange av dem likte det de hørte, og hennes kritikerroste CD kommer ut i Tyskland, Østerrike og Sveitz i juni 2011. Det planlgges mer aktivitet i Europa, men først skal Unni tilbringe sommeren og litt av høsten i Norge og spille intimkonserter land og strand rundt, som hun har gjort i mange år.

Unni Wilhelmsen debuterte i 1996, vant to Spellemannspriser for sin første utgivelse, har hatt flere sanger på toppen av radiolistene, solgt til gull tre ganger, har spilt ca 1000 konserter, gitt ut syv album og driver sitt eget plateselskap. Hun fremfører egenkomponerte sanger på engelsk og på norsk, spiller gitar og piano og er bl.a. kjent for å kommunisere nært, generøst og humoristisk med sitt publikum.

PETTER:

“Petters særegne stemme, harmonivalg og melodisans gir samme følelse av kvalitet og melankolsk vibb som artister som Jeff Buckley, Ane Brun og til og med Coldplay på deres roligste, og han er like bra helt alene som med band. ”Table for One” er en vakker låt som er ‘helt Petter’. Jeg var ikke i tvil om jeg skulle si ja til å synge på den da jeg ble spurt. Men som de fleste bra ting, hopper ikke nødvendigvis ”Table for One” rett opp i fanget ditt fra en bilstereo i rushtrafikken – du må gidde å ta av papiret for å smake sjokoladen. Med andre ord: du må høre etter når Petter synger. Mens musikkbildet i offentligheten gjentar seg mer og mer, kommer han med unike perler på snora og gjør sin egen greie. Jeg, bandet mitt og en del av mine lyttere er fans for lengst, og vi følger spent med på når resten av gjengen skal få ørene opp for Petter Carlsen, slik de omsider tok til seg Jeff Buckley, Eva Cassidy og Ane Brun“

– Unni Wilhelmsen

Finnmarkingen med sin unike signatur i stemme og gitar, slapp i august ’09 sitt etterlengtede debut-
album You Go Bird. Albumet debuterte på 14. plass på VG-lista, og Petter vinner stadig nye tilhengere, både innaskjærs – og utaskjærs. Musikken er atmosfærisk og melodiøs pop.

I Januar 2011 kom hans andre album. "Clocks Don't Count" er en kontrastfyllt og melodiøs plate som har blitt belønnet med 2 uker på VG-lista, med 10 5'ere i Norsk presse, anbefaling i kulturtipset i Dagbladet, signert Anders Grønneberg.

Petter har nylig vært på en omfattende Europaturné sammen med heltene sine i Anathema. 50 konserter i 15 land. "Å være være special guest for en av sine absolutte favoritter har vært intet mindre enn fantastisk. Bensin på bålet!"

PRESSEN OM CLOCKS DON'T COUNT
"Den utrolige stemmen fra Alta"
- Avisa Nordland

"Petter Carlsen har en unik evne til å skrive låter som griper én."
- Harstad Tidende

"«Clocks Don’t Count» skiller seg ut fra mengden."
- Rana Blad

Kjøp billett »

Kommenter: