Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
23.Feb | Tune-Yards | Blå

Lørdag 25. februar:

BLÅ & GOLDSTAR PRESENTERER:

CC:200 + avg/KL. 21:00/ID: 20

tUnE-yArDs (US/4AD)

Supoort: Thulebasen (DK)

Knallbooking spør du oss. Tune Yards har gitt ut to strålende album, spilte på Øya ifjor. Endelig får vi en klubbkonsert med dette nydelige eksentriske bandet til Oslo.

tUnE-yArDs er Merill Garbus, et enkvinnesorkester som blander folk og pop med R&B, blues og hjemmesnekrede, afrikanskinspirerte rytmer. Og en masse annet. Resultatet er mildt sagt unikt, noe alle som hørte 2009-debuten Bird-Brains kan skrive under på. Med W H O K I L L fortsetter Garbus sin fargerike reise gjennom klipp og lim-teknikkens mange muligheter.

Etter å ha flyttet fra Montreal til Oakland, California, har både Merill og musikken fått nyte litt ekstra solskinn. Herlige W H O K I L L er ofte varm og lys, men alt annet enn doven. Tvert imot vises både tenner og klør innimellom all den boblende kreativiteten, for eksempel når "Gangsta" overstrøs med bølgeblikk-dunking, atonale blåsere og truende formaninger om å "never move to my hood". Til forskjell fra Bird-Brains er andrealbumet innspilt i "et ordentlig studio med en ordentlig produsent og ordentlige mikrofoner", noe som gjør det mulig å høre hver minste nyanse i det frodige lydbildet, i tillegg til at låtene har blitt innspilt mer eller mindre live - godt hjulpet av bassist Nate Brenner, som også var med på å skrive enkelte av låtene.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

http://vimeo.com/17521885

Kommenter: