Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
23 | okt | Litteratur på Blå | Blå

Tirsdag 23. oktober:

Tirsdager:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på Blå: Kjærlighet og makt

En samtale med Geir Gulliksen

Geir Gulliksen er en av Norges mest kritikerroste forfattere, som med sin lyrikk og sine romaner, essays og dramatikk har vært med på å definere litteraturen på 90- og 00-tallet.

I en årrekke har han også jobbet som forlagsredaktør i forlagene Tiden og Oktober. I 2009 kom boken Tjuendedagen og i 2010 Forenkling som er de to første bøkene i en trilogi om kjærlighet, makt og kjønnsroller.

Geir Gulliksen kommer til oss for å snakke om sin siste roman Bøyde knær og teaterstykket En Kropp som spilles på Dramatikkens Hus fra 14.oktober. Ordstyrer er Litteratur på Blås Runa Skolseg.

”Den mannlige fortellerens kamp mot fastlåste kjønnskategorier minner om ting Gulliksen selv har skrevet og sagt i essay og intervjuer, og nærheten mellom fiktiv og faktisk forfatter bidrar til en følelse av at noe virkelig står på spill.” – Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen, om Bøyde knær (2012)

"... ein av dei viktigaste norske samtidsforfattarene"
– Alf Kjetil Walgermo, Vårt Land, om Forenkling (2010)

"Få bøker har gjort sterkere inntrykk på meg de siste ti årene"
– Tom Egil Hverven, Klassekampen, om Tjuendedagen (2009)

"Kanskje den beste diktsamlinga fra det norske nittitallet?"
– Nils-Øivind Haagensen, Dagbladet, om Om tyngde og letthet (1998)

Billett kjøpes i døra

Kommenter: