Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
AVLYST: 21.jan | Charles Hayward (UK) + Barberos (UK) | Blå

Lørdag 21. januar:

Vi kickstarter 2012 sesongen!

CC:100/KL. 20:00/ID: 20

AVLYST: Klubb Vriompeis: Charles Hayward (UK) + Barberos (UK)

NB: Tidlig konsertstart!

Klubb Vriompeis er i gang igjen for fullt!

Charles Hayward (f.1951) er trolig mest kjent for folk flest som han som grunnla det legendarisk undergrunnsbandet This Heat i sin tid. Han har også spilt med Mal Dean’s Amazing Band, Radar Favourite, Dolphin Logic og både spilt inn og turnèrt sammen med Phil Manzanera i Quiet Sun Project. Han har til og med vært med i Gong i en kortere periode.

I 1976 begynte Hayward og bandmedlem i Radar Favourites og Dolphin Logic, Charles Bullen å spille sammen med bassist Gareth Williams under navnet This Heat. De begynte med å eksperimentere med tape loops, found sound og keyboards på mangfoldige studio sessions i perioden 1976-78 som endte opp med å bli This Heat debutalbumet som kom ut året etter i 1979. To år senere, i 1981 kom det andre og siste albumet til This Heat og bandet ble oppløst kort tid etter. I årene som fulgte spilte Hayward sammen med bl.a. Lora Logic, The Raincoats og Everything But The Girl før han startet prosjektet Camberwell Now sammen med bassist Trefor Goronwy og tapevirtuos Stephen Rickard. Trioen slapp flere plater på labelen Swiss Recommended.

I 1987 solodebuterte Hayward med plata Sirvive the Gesture og fulgte det opp med albumene Skew-whiff (1989), Switch on War (1991) og My Secret Alphabet (med Nick Doyne-Ditmas) i 1993. I 1998 startet han i prosjektet Massacre sammen med Fred Frith og Bill Laswell og har siden den gang holdt seg særs opptatt med å gi mangfoldige trommeskinn solid skambank som soloartist og med en bråte av samarbeider.

En av verdens beste og mest fascinerende trommiser gjester altså BLÅ og Oslo denne kvelden, vi gleder oss til å oppleve Hayward igjen!

BARBEROS består av fire skjegg, 3’293’381’278’839 hårstrå, fire trommestikker, 23 kabler og fire briter og en italiener som møttes for noen år tilbake i Sheffield på den britiske øya i vest. Etter å ha rallet rundt med diverse små konstellasjoner dem imellom tok de endelig til sans og samling og startet Barberos – ett lidenskaplig prosjekt basert på høye lyder, det å slå på ting og selvfølgelig spandexbukser.

Musikken dems kan beskrives som ei smørje av matte-doomjazz og terrorelektronika med dansbare trommebreaks som lyser gjennom all den tekniske polyrytmikken og havet av perkusjons og synthstøy akopangert med et fantastisk visuelt, det vi kaller på den moderne tungen, et spandexbetont “multimediashow”.

Bandet har akkurat nedkommet med en spilt 12” EP sammen med Stignoise Soundsystem som kommer på UPITUP/Postmusic i April 2010, så prosjektet er for øyeblikket like nytt som ferskt bakeverk, men de har allerede delt scene med Dälek, Tim Exile (Warp), Action Beat og en drøss andre. Bandet turnèrer for tiden intensivt i Storbritannia, og Oslo og Europa står nå for tur.

Billett legges ut snart

Video:

Kommenter: