Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
22.aug | Musikkforum | Blå

Torsdag 22. august:

SESONGSTART!

GRATIS/KL. 19:00/ID: 20

Musikkforum: Sangstemmens vesen

MED SIDSEL ENDRESEN OG LISA DILLAN

Musikkforum kickstarter sesongen med et unikt mestermøte mellom to av Europas fremste vokalkunstnere: Sidsel Endresen og Lisa Dillan.

NRKs Bodil Maroni Jensen vil lede samtalen som skal dreie seg om vokalistenes forhold til den menneskelige stemmen og hva dette instrumentet representerer av muligheter og utfordringer.

Endresen og Dillan har begge erfaring fra den mer tradisjonelle vokale rammen på den ene siden, og den eksperimentelle, relativt ekstreme på den andre. I spennet mellom disse ytterpunktene vil de snakke om sangerrollen, om improvisasjon som utøverform, utviklingsprosjekt og metode, samt arbeid med og uten tekst. De vil også samtale om de rent tekniske og emosjonelle sidene av det vokale arbeidet. Hva er f.eks. en "personlig stemme", hva innebærer dette? Velkommen til en kveld med et sjeldent innblikk i sangstemmens vesen!

SIDSEL MARGRETHE ENDRESEN
(født 1952 i Trondheim)  er sanger, vokalimprovisatør, komponist og tekstforfatter. Hun har vært en markant stemme på den norske og internasjonale musikkscenen i 35 år og regnes i dag som en av de viktigste utøverne og stilskaperne innen vokal improvisasjon og utvidede vokalteknikker. Endresen har beveget seg fra fusion og kammerjazz på 80- og 90-tallet, til improvisasjons- og samtidsmusikk fra sent 90-tall og fram til i dag. De siste 15 årene har hennes arbeide hovedsaklig vært konsentrert om fri-improvisasjon og utforsking av solo-, duo- ,og trioformatene. Endresen er også professor ved Norges Musikkhøgskole, har mottatt en rekke priser, og medvirket på rundt 60 innspillinger med egne og andres prosjekter.

LISA DILLAN
(født 1969 i Bodø) er improvisasjonssanger, komponist og performancekunstner.  Dillan er inne i sitt 22 år som utøver og har turnert på de fleste kontinenter. Hun er utdannet jazzsanger, men har sitt hovedvirke innenfor ren improvisert musikk og samtidsmusikk. Lisa har medvirket på en rekke kritikerroste utgivelser, sist i 2012, med egne tolkninger av Elvis-låter. Dillan er også engasjert i politisk motiverte performancer og er aktiv i krysningsprosjekter med blant annet dansere, lyskunstnere og videokunstnere. I de senere årene har Dillan også komponert flere forestillinger hvor hun fusjonerer egen koreografi og komposisjon. Dillan underviser som 1. amanuensis i improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole.

Musikkforum er Norsk Komponistforening og NOPAs felles faglige forum med målsetting om å skape større bevissthet og engasjement rundt komposisjon, tekst og beslektede temaer innenfor musikk. Musikkforum er gratis og åpent for alle. Kveldens forum er et samarbeid med NRK.

Kommenter: