Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
22. mars | Kids Love Bass | Blå

Lørdag 22. mars:

Elektronisk fet musikk i fokus

100,-/KL. 23:00/ID: 20

(((Kids Love Bass))) + Dj Q (UK)

DJ NUHHH & SETH

Annenhver måned kommer KLB og en utvalgt gjest og kjører opp hovedstaden med det feteste innenfor bass og elektroniske lydbilder som ellers ikke er å finne overalt i hverdagen. Denne gangen har de med Dj Q.

DJ Q kommer fra Huddersfield i Nord-England, midt mellom Manchester, Leeds og Sheffield. I likhet med andre lokale helter som Toddla T hadde han sitt utspring fra klubben Niche i Sheffield. Denne klubben har fått en unik plass i britenes mangfoldige musikkhistorie, da den var senter for oppstarten av en subsjanger innen 2-Step/UK Garage kjent som "Bassline" (akkuratt slik som FWD var for Dubstep i London). Bassline kan minne veldig om nettopp Dubstep (som ikke er så merkelig da begge er viderføringer av Garage); ca 140 bpm, mye fokus på lave frekvenser og wobbly basslines. Men her går takten i 4x4 og har en langt mer intens og energisk fremtoning. Bassline hadde en liten tur innom mainstreamen via T2 og hans gigantiske singel "Heartbroken", men sjangeren opplevde aldri den EDM-suksessen storebroren Dubstep skulle få noen år senere.

Selv om Bassline blir sett som en nisje låst fast til en egen tidsepoke, har Dj Q allikevel holdt seg veldig aktiv i årene etter hypen rundt Bassline gav seg. Med residency på Radio 1, deal med Ministry Of Sound og en jevn strøm med produksjoner har han sørget for å holde seg relevant. I senere tid har vi sett han ta det tilbake til klassisk UK Garage via sitt Todd Edwards-hyllende alias Classified, samt en rekke killer EPer som "Brandy & Coke" og "All Junglist", på snasne labels som Unknown To The Unknown og Local Action. Sistnevne slipper Qs etterlengte debutalbum senere i år, noe vi mildt sagt ser veldig frem til. Det blir stor stas å la denne mannen slippe til på Blå med det beste av både ny og gammel Garage og Bassline. Wheel up selecta!

(((Kids Love Bass))) gjør som vanlig support.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: