Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
23. mai | Contagious: Artful Dodger | Blå

Fredag 23. mai:

Klubb:

CC: 150 + AVG/KL. 23:00/ID: 20

Contagious: Artful Dodger (UK) Live m/MC Alistair (UK)

RESIDENT DJ: AUDUN VINGER

De siste to årene har vi sett et massivt comeback for UK garage, musikkformen som i noen år rundt milleniumsskiftet satte fyr på klubber og hitlister. Det er ikke bare snakk om nostalgi, heller — veldig mange av dem som har tatt av til denne musikken i det siste var ikke med i første runde. En ny generasjon utøvere har også vist å holde liv i tradisjonen, der navn som Disclosure har klart å bli norgesvenner.

Etter den uungåelige overeksponeringen i mainstreamen ved starten på 00-tallet gikk produsentene tilbake under jorda i en periode, men kom etterhvert tilbake med tyngre og mer sofistikert musikk. Den uimotståelige miksen av bass, knatrende trommer og sublime popmelodier har vist seg å være særdeles slitesterk. Og vil antakelig bli stående som noe av den aller viktigste britiske musikken de siste femten årene.

En av de fremste eksponentene for sounden, og også for populariseringen av UK garage-avarten 2 step på britiske hitlister på starten av 2000-tallet, var utvilsomt Artful Dodger. Deres rekke med singler er uslåelig: med høydepunktene «Re-Rewind» med Craig David, «Movin’ Too Fast» med Romina Johnson, «Woman Trouble» med Robbie Craig og «Please dont’t turn me on» med Lifford, kan det nesten virke som det ikke var andre som lagde topsinglene i disse årene. Produksjonene deres var klare som høstdager, og spratt lekent avgårde med noen spektakulære melodier.

Artful Dodger har i de siste årene bestått av MC Alistair og Dave Low fra Public Demand Records, og har turnert klubber og festivaler med en eksplosiv live-pakke som garantert vil få BLÅ til å gå av hengslene, med alle de gamle hitsene, men også med et oppdatert og utadvendt sound for mennesker av 2014.

Kjøp billett »

Kommenter: