Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
26.april I Jonathan Johanson | Blå

Torsdag 26. april:

Live Nation & BLÅ pres.:

150,- + avg/KL. 21:00/ID: 18

Jonathan Johansson (SE)

pop

2005. Jonathan tar sine første små steg mot en musikkarriere. Han slipper albumet Ok, ge mig timmarna, som får noen få, men fine anmeldelser. Det er alt. Umiddelbart begynner han å arbeide på nytt materiale.

Våren 2008. Etter å ha spilt inn deler av materialet med fullt band i et dyrt studio, gjort tusenvis av gitarinnspillinger og nådd frem til et kompetent, trist og noe blodfattig resultat, finner Jonathan en bortgjemt Yamaha DX7 under sengen sin. Han tar en taxi fra Stockholm til kjellerstudioet i Uppsala og tvinger produsenten Johan Eckeborn til å  koble den opp. Alt faller på plass. Alt som er gjort og spilt inn til nå forkastes. De begynner på nytt.

Høsten 2008. Plateselskapet Hybris slipper singelen En hand i himlen, med Innan vi faller som b-siden. Singelen spilles på ulike dansegulv rundt omkring i Stockholm. Sveriges Radio P3 legger sin elsk på En hand i himlen, og låta blir hyppig satt i rotasjon. Jonathan gjør sine første konserter.

2009. I februar 2009 er ti låter klare til slipp. Albumet, som får navnet En hand i himlen, blir på mange måter Jonathans egentlige debut. Det roses av hele musikksverige. Kritikere, konsertbookere, radio, og ikke minst musikkfans over hele landet er alle enige – dette er herlige saker. Albumslippet følges opp med en stor turné i Sverige, Norge og Danmark. Når musikkåret senere skal summeres opp er det veldig mange som har Jonathan Johansson høyt oppe på sin lister.

2010. Jonathan fortsetter å dra på turné og radiostasjonene spiller stadig hans låter. Karin Dreijer ringer og tilbyr han en av hovedrollene i The Knifes opera Tomorrow in a year som spilles på store teatre over hela Europa og Asia.
Nye låter begynner langsomt å vokse frem. I oktober går Jonathan og Johan Eckeborn igjen inn i studio. De sitter for det meste og stirrer på deres nylig innkjøpte instrument. De innser at de har en del å leve opp til. Arbeid.

Våren 2011. Innspillingen av det nye albumet pågår intensivt i løpet av vårens  første månedene. Sangene tar form, og konturen av et herlig album gir seg tilsyne

 

Singelen Blommorna er først ut, med releasedato den 15 april.

Kjøp billett »

Kommenter: