Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
26.april | Stian Westerhus & Pale Horses | Blå

Lørdag 26. april:

KONSERT:

cc:160+avg/KL. 20:00/ID: 20

Klubb Vriompeis: Stian Westerhus & Pale Horses

En powertrio som frigjør seg fullstendig fra sjanger som begrep, og lar improvisasjon fylle låtene med opprørende instrumental fruktbarhet og melodier så sterke at det er langt innafor å kalle noen av dem hymner.

Etter deres bestillingsverk for Olavsfestdagene i selveste Nidoarosdomen i august meldte Adressa om et lydbilde så mektig at hele kirka ristet. I mars slippes debutskiva, og en måned seinere kommer Stian Westerhus & Pale Horses til BLÅ.

Hovedpersonen har i en årrekke vært sentral i utforskende norsk improvisasjonsmusikk, kjent for sine banebrytende soloplater og konserter og samarbeidsprosjekter med storheter som Supersilent, Jaga Jazzist, Motorpsycho, Ulver, Arve Henriksen, Jan Bang og Nils Petter Molvær. Han produserte sistnevntes Spellemannsnominerte album «Baboon Moon», og vant selv Spellemannspris for beste jazzalbum i 2013 med «Didymoy Dreams» sammen med Sidsel Endresen.

Med på laget har han Øystein Moen på tangenter (Jaga Jazzist, Susanne Sundfør, Puma), og Erland Dahlen på trommer (Madrugada, Xploding Plastics, Nils Petter Molvær trio).

Sammen er Pale Horses et fyrverkeri av musikalitet, og tar det tradisjonelle powertrio-konseptet inn i en ny tidsalder.

Kjøp billett »

Kommenter: