Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
27.april | Blood Red Shoes | Blå

Tirsdag 17. april:

BLÅ & Goldstar presenterer:

170,- + avg /KL. 21:00/ID: 18

Blood Red Shoes (UK)

Minner om: Fugazi, Sonic Youth, Pj Harvey og Blur

Hva er det så som skiller Blood Red Shoes fra mylderet av britiske band? Noe så enkelt som at dobbeltvokalistene Steven Ansell og Laura-Mary Carter fra Brighton har knust barrieren mellom...

...amerikansk og engelsk undergrunnsrock og åpner opp for en sjelden transatlantisk sjangermiks.

Influensene hentes fra et vidt spekter, ’90s US scuzz-rockere, fra Fugazi til Nirvana til Sonic Youth og selvsagt, i god, britisk ånd sterke shots med Blur og PJ Harvey. Det kunne vært lett å gå seg vill i den musikalske ødemarka med så ulike preferanser, men duoen koker essensen ned til en sound av råe gitarriff og hardtpumpende trommer i opposisjon til en til tider subtil lydvegg. Det enkle er ofte det beste, festival og - NME yndlingene Blood Red Shoes er nødvendigvis ikke fans av med misjonærstillingen, men trenger heller ikke innviklede lag av studiotriks eller ti gitaramper på scenen for å frem sin høylytte, skitne post-grunge og alternative undergrunnsrock. Blood Red Shoes har lidenskap som vintage Brit-punk, noen ganger episk, uten å være kvalmende pompøs og duoen sier ikke nei takk til melodisk metal.

Blood Red Shoes debuterte i 2008 med albumet ”Box of Secrets” i full DIY stil, NME kalte Ansell og Carter nu-grungers, et begrep de etter hvert har utvidet betraktelig. Det store gjennombruddet kom med kritikerroste ”Fire Like This” i 2010. I motsetning til førsteskiva viste ”Fire Like This” et band som beveget seg mange hakk videre i evolusjonen. Enkel, usminket rock som til tider minner om Nirvanas ”In Utero”. BRS tok en sjanse, belønningen ble en internasjonal fanbase og arenaplasser.

Kritikerne sikler og sleiver uten tvil atter en gang når det tredje og mer melodiske påfunnet fra Blood Red Shoes – ”In Time To Voices” slippes 26.mars.

Vi ses på Blå den 17. april! Billetter i salg via Billettservice fredag 10. februar.

Billett legges ut snart

Video:

Video:

Kommenter: