Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
28. AUG | BJØRN EIDSVÅG UTEKONSERT | Blå

Torsdag 28. august:

UTEKONSERT:

CC:275+avg/KL. 19:00/ID: 20

Bjørn Eidsvåg med fullt band

Bjørn Eidsvåg er nok en gang tilbake i urbane strøk for å holde tradisjonen ved like på Blå med sin årlige konsert.

Eidsvåg planlegger ingen hviling på laurbærene i sitt sekstiende år, snarere ser dette ut til å bli et av Bjørns mest innholdsrike år noen sinne.

Nylig annonserte jubilanten ”Klassisk Bjørn Eidsvåg”, et samarbeid med noen av landets dyktigste symfoniorkestre som skal resultere i et album og flere konserter til høsten, hans største musikalske prosjekt så langt i karrieren. I tillegg har hyllestalbumet som ble laget av artistkollegaer til bursdagen hans, toppet VG-lista flere uker.

Siden debutalbumet i 1976, har Bjørn turnert Norge på kryss og tvers utallige ganger, og beriket oss med 24 album som tilsammen har solgt over 1,5 million eksemplarer.

Det som på mange måter karakteriserer Bjørn Eidsvåg som artist er at han er prest. Men selv om han er livssynforankret, har han gjennom hele sin karrière stått på retten til å si hva han vil - uavhengig av livssynsbåser. Med tekst og musikk har han vist et sterkt ønske om å kommunisere med alle. Selv definerer Bjørn Eidsvåg seg mer som en kulturarbeider enn som musiker og artist.

Erfaringsbakgrunnen innenfor psykiatrien har vært viktig for Bjørn Eidsvåg. Flere av tekstene handler om mennesker han har møtt i sitt arbeid som psykiatrisk sykehusprest. Gjennom hele hans karrière har begrepet ”å se” stått sentralt. – Det meste av det vi mennesker baler med under solen handler om vårt ønske om å bli sett, sier han selv.

Kjøp billett »

Kommenter: