Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
28.mai | Litteratur på Blå | Sommerfest | Blå

Tirsdag 28. mai:

SESONGENS SISTE

CC:100/KL. 19:00/ID: 20

Litteratur på Blå: Sommerfest

DAG SOLSTAD | THE NIELSEN SISTERS (DK) | KRISTIN BERGET | AINA VILLANGER

Vårens siste Litteratur på Blå blir en helaften med musikk og litteratur.

Det er sommer, det er varmt om natten, og vi tar på oss festhatten i anledning semesterets slutt.

Vårens siste Litteratur på Blå blir en helaften med musikk og litteratur.

Vinneren av Litteratur på Blå og Vinduets tekstkonkurransen vil bli kåret, og vinneren vil lese sitt bidrag. I tillegg leser fire fine forfattere fra sitt forfatterskap, og kvelden avsluttes med konsert med The Nielsen Sisters.

Før Aina Villanger debuterte i 2012 med diktsamlingen Langsang, vant hun Litteratur på Blås forrige tekstkonkurranse med en kortversjon av teksten. Språket i det tredelte diktet har røtter i Grenlandsområdet, og forteller en kjent skapelseshistorie på en organisk, kroppslig måte. Morgenbladets Espen Grønlie kalte debuten en stor leseropplevelse og skrev at «Så fullmodne diktdebutanter som Villanger er virkelig sjelden vare».

Kristin Berget har siden debuten i 2007 gitt ut tre diktsamlinger, og regnes som en av våre sterkeste lyrikere. Den siste utgivelsen, Hennes ansikt, kom i vår og foregår langt inne i norske skoger. De fysiske omgivelsene er nedstrippet: Kvinnen, huset hennes, hundene, en radio og dyrene hun jakter på, mens tradisjonelle rollefordelinger settes på spill.

Dag Solstad debuterte med novellesamlingen Spiraler i 1965 og har siden vært en av landets mest markante forfattere. Han har mottatt en rekker priser for sitt forfatterskap. For Genanse og verdighet ble han nominert til Independent Foreign Fiction Prize i Storbritannia (2007), til Le Prix Femina i Frankrike (2008), og boken ble kåret til 1990-tallets beste roman i Århundrets bibliotek. Denne våren er han aktuell med Uskrevne memoarer, ført i pennen av Alf van der Hagen.

Nielsen (DK), tidligere kjent som Claus Beck-Nielsen, er dramatiker, skuespiller, musiker og forfatter. De siste årene har han skrevet under flere navn og flere sjangere. Sist han gjestet Litteratur på Blå var i fjor høst, hvor han snakket om sin nyeste roman Store satans fald. Nielsen har jobbet med musikk i mange år, under navnet Claus Beck-Nielsen Memorial har han gitt ut albumene The European Dream Scream og Freedom on the March. Hans siste prosjektet er bandet The Nielsen Sisters, som i vinter ga ut debutalbumet The Nielsen Sisters – We are Multitude. Musikken tar opp politiske og emosjonelle temaer, og er beskrevet som en tatovering på trommehinden av danske klaverfabrikken. De skriver: ”På scenen fremstår søstrene brændende koldt, som en krydsning af Glenn Close, Karen Blixen, David Bowie og noget endnu uset.” Nielsen vil både lese og spille med The Nielsen Sisters denne kvelden.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: