Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
28. mars | Fette najs: Dancehall dance show-off | Blå

Fredag 28. mars:

Klubb:

CC: 100/KL. 23:00/ID: 20

Fette Najs: Dancehall Dance Show-Off

PRES. BY RAGGABALDER & DANCEHALL SCANDINAVIA.COM

Raggabalder har med sin Fette Najs-klubb holdt flagget heva for alle ting som lukter av reggae og dancehall i en årrekke nå, og endelig er vi klare til å presentere et av dancehallens viktigste element: eh, dansinga.

På Jamaica er dancehalls fylt til randen av folk som faktisk danser, og det fins ikke tall på hvor mange av de største hitsene fra øya som er tilegnet spesifikke danser: “Pon Di River, Pon Di Bank”, “Bruk It Down”, “Dutty Wine” etc. Danserne opererer i crews, og folk som Bogle er for nasjonalhelt å regne. I Europa har denne delen av dancehallkulturen gått tregere, men har fått et voldsomt oppsving de siste årene. Det arrangeres dancehall workshops og Dancehall Queen-konkurranser over hele kontinentet, og til og med skandinaviske dansere gjør seg bemerket internasjonalt, så vel som på Jamaica. Jepp, de selger sand i Sahara. Raggabalder har derfor valgt å gå sammen med www.dancehallscandinavia.com for å presentere dette i Oslo på skikkelig vis. Det blir arrangert workshops i regi avwww.dancehallscandinavia.com i for og etterkant av selve festen på Blå.

Blackout Crew fra Stockholm er et av mange svenske dansecrews som har gjort seg bemerka internasjonalt. En av grunnleggerne, Binta, kan smykke seg met tittelen European Dancehall Queen etter å ha vunnet en stor konkurranse i Polen, og Blackout Crew har jobbet for flere av de store jamaicanske artistene.

Helsinki, Finland er kanskje ikke stedet du forbinder med karibisk dansekultur, men faktum er at Helsinki takket være soundystems som Komposti har opparbeid seg en av de mest solide scenene for dancehall. Bubblin Crew driver danseskole, danser i videoene til artister som Aidonia og Konshens, og lager egne danser. 

Sammen vil disse representantene for dancehallens dansekultur sammen med Raggabalder og Dancehall Scandinavia gjøre Fette Najs 28. Mars til en av de svetteste og mest autentiske dancehallsesssions Oslo har sett.

For å gi deg sjans til å øve inn moves hjemme har Joddski satt sammen mixtapen Tek It To Them - The Dance In Dancehall, proppfull av hyllester til forskjellige danser som “Dutty Wine”, “Pon Di River Pon Di Bank” og “One Drop”, og den i overkant dansbare siden av dancehall generelt. 

Blackout på Dance JA Awards, Jamaica: http://youtu.be/68Izlkvcn1E 
Blackout på One Love Cruise, Sverige http://youtu.be/LakL0oESz1Q
Bubblin Crew og Bubblin Stars 2013 http://youtu.be/hIceWd3_nJo
Bubblin Crew i finalen i Finlands offisielle dancehall crew konkurransehttp://youtu.be/hIceWd3_nJo

Billett kjøpes i døra

Kommenter: