Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
29. okt | Edge Of Wrong: Bitch Split Panic + Beat Keller & Reza Khota | Blå

Tirsdag 29. oktober:

Edge Of Wrong Tour

100/KL. 22:00/ID: 20

Bitch Split Panic + Beat Keller & Reza Khota

Dobbeltkonsert

Dobbelkonsert med gitar duoen Reza Khota & Beat Keller (Sveits og Sør Afrika) og norske Bitch Split Panic.

Beat Keller og Reza Khota spiller ”Microexercises” av Christian Wolf, en komponist ofte nevnt i samme åndedrag som John Cage og Morten Feldman. Reza og Beat spiller begge gitar med bakgrunn i jazz og er svært aktive aktører i hver sin verdensdel. De to møtte hverandre under Beats residency i Cape Town der de formet duoen. Microexercises er komposisjoner som lener seg mot et minimalistisk rammeverk. Beat og Rezas tolkninger er meditative og med et svært detaljert lydbildet. De har med seg en plate spilt inn i Cape Town , februar 2013.

Bitch Split Panic er den rake motsetningen med et aggressivt uttrykk uten slepne kanter med Morten Minothi Kristiansen på gitar, Marius Simonsen på trommer, Ole Wetten på bass. BSP er altså en kulturkrasj mellom pop og støy der musikerne uten respekt for hverandre tråkker hardt og lenge på hverandres tær. Mens dette høres ufornuftig, motstridende og konfliktfylt ut nyter besetningen motsetningene og gyver fordomsfullt løs på situasjonen og lar det stå til. Tunge rytmer, ekstreme gitarlyder og kvalmende basslinjer kan på sekundet endevendes til atmosfærisk tåke ispedd knivskarpe utbrudd. Denne trioen faller aldri helt på plass og er en direkte oppfordring om et ærligere samfunn med større takhøyde….og høyere volum!

Bandene er sammen på turné i forlengelse av festivalen EDGE OF WRONG som siden 2004 har vært holdt i Sør Afrika og i Norge.

Billett kjøpes i døra

Video:

Kommenter: