Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
3.april | Klubb Vriompeis: Tim Hecker (Kranky/CAN) | Blå

Torsdag 3. april:

CC:140+avg/KL. 21:00/ID: 20

Klubb Vriompeis: Tim Hecker (Kranky/CAN) + Next Life

Hecker er en canadisk musiker og lydkunstner som siden 1996 har gitt ut plater på kredible labler som Kranky, Alien8, Mille Plateaux, Room40, Force Inc, Staalplaat og Fat Cat... Les mer:

Arbeidene hans beskrives som strukturert ambi...ent, tektoniske fargepaletter og elektronisk katedralmusikk. Mer spesifikt arbeider han med i skjæringspunktet mellom støy, disonans og melodi noe som resulterer i musikkbaking som utfordrer èn på både det fysiske og mentale plan.

Flere av Heckers album har praktisk talt fått stående applaus opp gjennom årene. Radio Amor (Mille Plateaux, 2003) ble nevnt som en av de viktigste albumene det året. His Harmony in Ultraviolet (Krany, 2006) fikk Pitchfork til å bli svette, men med en av hans siste album - Ravedeath, 1972 (Kranky, 2011) - fikk han flere anmeldere til å gå i fistel og det syntes igjen på de fleste kredible årsoppsummeringene som kommer på tampen av 2011. Og ikke nok med det så stakk han også av med en kanadisk grammy (Juno) i kategorien elektronika.

2013 gav oss oppfølgeren Virgins (Kranky) som følger opp i samme stilen. Albumet som er spilt inn på Island gjør ikke skam på noen av de tidligere platene og med Randall Dunn og Ben Frost med på produksjonssiden så kan vi ikke gjøre annet enn å anbefale det på det varmeste.

Oppfølgeren - Virgin II - er også snart på trappene, så etter all sansynlighet får dere høre smakebiter fra denne når Tim Hecker endelig kommer tilbake til Blå.

Next Life (Tønsberg) - kongene av synt hardcore og avantgarde metal. De startet i 1999 og er beryktet i Europa og USA for sitt sylskarpe og nådeløse sound, og eksploderende sceneshow. Next Life jobber nå med sitt fjerde album der mennesket, igjen skal imøtekomme maskinen i et episk oppgjør. Dette er superintelligent. Dette er obligatorisk.

Kjøp billett »

Kommenter: