Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
3.des | Litteratur På Blå | Blå

Tirsdag 3. desember:

Tirsdager:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på BLÅ: Myter, historie og overskridende litteratur.

En samtale med Sara Stridsberg og Steve Sem-Sandberg

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Sesongens siste Litteratur på Blå blir et svensk mestermøte av de sjeldne da de kritikerroste forfatterne Sara Stridsberg og Steve Sem-Sandberg kommer for å snakke om litteratur med virkelige og mytiske forelegg. De er begge aktuelle med bok på norsk denne høsten, og har skrevet for- og etterord for hverandre. Stridsberg er tidligere kjent i Norge med romaneneDrømmefakultet (2006) og Darling River (2010), som går i dialog med henholdsvis den sanne historien om feministkunstneren Valerie Solanas og Lolita-myten. Nå er et skuespill av henne utgitt på norsk for første gang, Medealand (2009), også den med mytisk forelegg. Steve Sem-Sandberg debuterte i 1976, og er en av Sveriges mest anerkjente forfattere. Han har skrevet flere essays og reportasjer, og er kjent for sine prisbelønnede dokumentarromaner. I Norge var han sist aktuell med De fattige i Lódz (2009)en sterk og kritikerrost beretning fra en jødisk ghetto i Polen under annen verdenskrig. Nå er hans bok om Ulrikke Meinhof fra 1996, Theres, endelig ute på norsk.

Stridsberg og Sem-Sandberg kommer til oss for å snakke om berøringspunkter mellom myter, historie og litteratur. Deres to nyeste bøker på norsk handler om to ekstreme menneskeskjebner: den greske mytologiens Medea, som drepte sine egne barn, og journalisten Ulrike Meinhof, som forlot mann og barn og gikk under jorda med terrorister. Samtalen vil dreie seg rundt disse bøkene, om forestillinger om kvinner og mødre og hovedpersonenes overskridende handlinger. Hva er dokumentarromanens styrke, og hvilket språk oppstår i møtet mellom virkelighet og fiksjon?

Samtalen ledes av kritiker i Morgenbladet Margunn Vikingstad.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: