Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
30.april | The Dø | Blå

Mandag 30. april:

Atomic Soul AS og Blå presenterer:

CC: 180 + avg/KL. 20:00/ID: 18

The Dø (FR/FI)

Supp.: Bendik Baksaas Trio

Den franske/finske duoen The Dø består av Olivia Merilahti og Dan Levy. Disse møtte hverandre i Paris 2005 under innspillingen av musikken for den franske filmen «Empire of the Wolves» av Chris Nahon. Bare noen måneder etter ga de ut sitt første verk under navnet The Dø, som var en EP på 3 spor. 

De fortsatte deretter å jobbe med musikk for film, teater og dans.Ved siden av dette skrev de låter til sin første plate, som fikk navnet «A Mouthful» og kom ut i 2008. Etter å ha fått meget god respons fra både kritikere og publikum, kom skiva på 1.plass på de franske hitlistene allerede første uken. Dette feiret de ved å dra på en verdensturné og spille for fulle hus i alt fra La til Istanbul og Australia til Paris. Like etter isolerte de seg i sitt studio i Paris hvor de begynte på sitt nye album «Both Ways Open Jaws», som kom ut i 2011.

 Og hva deres ultimate mål er? Det er å skrive tidløs musikk!

 

Bendik Baksaas Trio

Bendik Baksaas vokste opp som bandmusiker i Proviant Audio og Shimmering. Bandene ga ut sin debutplate i henholdsvis 2011 og 2010. Gjennom tre år spilte han med disse gruppene på festivaler som Hove, Øya, Slottsfjell, Kongsberg Jazzfestival, by:Larm og ekstremsportveko på Voss. 

 Etter å ha levd som bandmusiker startet Baksaas i 2011 å fremføre sin egen musikk med liveband. Musikken er inspirert av hiphop og disko, med røtter både i det organiske søttitallet og moderne elektronisk musikk. Med forbilder som J Dilla, John Coltrane, Michael Jackson og Patrice Rushen, er musikken eklektisk. Den gjennomgående faktoren er en kompromissløs svart groove. 

 På konserter har Baksaas med seg et band bestående av Jonas Barsten Johnsen og David Aleksander Sjølie. Johnsen tar en utøvende master i jazztrommer på Norges musikkhøgskole, mens gitarist Sjølie går siste året på sin bachelor i utøvende jazz. Begge er kjent fra en rekke acts innen jazz, frijazz, rock og pop. Som erfarne musikere på Osloscenen har de spilt på det som finnes av jazzscener både med forskjellige jazzgrupper og bandene Mopti og Disaster In The Universe. Med et støtt komp i ryggen fremfører Baksaas sin musikk med laptoper, samplere, synther og elektronikk. Krysningen mellom det organiske og det elektroniske i musikken gjenspeiles slik i konsertsammenheng. 

 Bendik Baksaas Band har allerede blitt favorisert av NRK Urørt, noe som har ført til hyppige radiospillinger på NRK P3. Bandet gir ut sin 5 låters-debut EP 22. juni 2012.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Video:

Video:

Kommenter: