Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
31.jan I LPB | Blå

Tirsdag 31. januar:

Litteratur på BLÅ

30,-/KL. 18:45/ID: 18

Det abstruse skillet mellom det sagte og usagte – samtale med Arne Lygre

Datoen er 11. september 2007. Litteratur på Blå arrangerer temakveld om ny norsk dramatikk. På scenen blir Maria Tyrti Vennerød og Arne Lygre intervjuet av Martin Grüner Larsen. 

Mye har skjedd siden forrige gang Arne Lygre var på Blå. Skuespillene Jeg forsvinner og Dager under spilles i disse dager på etablerte scener rundt om i Europa. Lygre har blitt kalt en av våre viktigste samtidsdramatikere, men er også blitt bejublet for sine romaner og noveller.

Jeg forsvinner møter vi personer på randen av en katastrofe. I det dunkle spennet mellom det sagte og det usagte skapes virkeligheten som intens, tvetydig og tilstedeværende. Som Claude Régy utrykker det: ”Arne Lygre gjør uvissheten til springbrettet i sitt dramatiske forfatterskap”.  

Litteratur på Blå inviterer redaksjonssekretær i Klassekampens bokmagasin Martin Grüner Larsen til en ny samtale med Arne Lygre, fire og et halvt år etter forrige besøk.

Lygre vil også lese en ny og upublisert novelle.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: