Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
31.okt | JUNGELSCENEN | Blå

Onsdag 31. oktober:

OSLO WORLD MUSIC FESTIVAL 2012:

CC:140/KL. 20:00/ID: 20

Jungelscenen: NEWS Quartet + Monoswezi + Megafon

I år inviterer vi igjen tre høyst forskjellige artister fra det globale musikkmiljøet til en trippelkonsert, direkte kringkastet på NRK P2. Fellesnevner for dem alle er møte mellom ulike land og kulturer.

Jungeltelegrafen har i mange år holdt et øre til jorden for å registrere og dokumentere hva som skjer på den globale musikkscenen her til lands.
Dette førte til nyskapningen Jungelscenen under Oslo World Music Festival i 2010.

NEWS Quartet

Zanzibars taarabmusikk er her representert ved to av sjangerens fremste utøvere. Den norske felespilleren Anne Hytta og den mauritanske gitaristen Becaye Aw utgjør resten av kvartetten. Nord, øst, vest og sør er representert, ikke bare i bandets musikk, men også i navnet. Sammen med dem spiller de fire strykerne fra Kringkastingsorkesteret som opptrådte med dem på Zanzibars berømte festival Sauti za Busara i 2010. Dagen før de opptrer med det fulle Kringkastingsorkesteret i Kulturkirken Jakob, kan du oppleve kammerversjonen hos oss. Magí loves!

Monoswezi

Monoswezi er et musikalsk kollektiv med medlemmer fra Mosambik, Norge, Sverige og Zimbawe (derav navnet, også her!), som med utgangspunkt i en felles kjærlighet til tradisjonell afrikansk musikk har utviklet et helt eget uttrykk. De blander friskt musikktradisjonen fra Mosambik og Zimbabwe med improvisert vestlig musikk, og komponerer også musikk selv. Monoszwezi har nettopp blitt oppdaget ute i Europa. Kanskje dette vil åpne ørene også her til lands?

Megafon

Norske Marthe Schau og danske Mikael Fleron slo seg sammen, både som familie og band. Med utgangspunkt i hennes interesse for bulgarske sangtradisjoner og hans lek med saksofon og synth, har de skapt sitt eget univers i en musikkverden hvor Balkan blir stadig mer synlig. Til vanlig bor de i Danmark, men vi har veldig lyst til å vise dem frem i Marthes hjemland.

Kommenter: