Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
31. okt | The Brother Moves On | Blå

Fredag 31. oktober:

Oslo World Music pres:

CC: 200 + AVG/KL. 22:00/ID: 20 år

The Brother Moves On (Sør-Afrika)

Energisk organisme fra Johannesburg.

The Brother Moves On handler om flere kunstformer enn musikk, og er mer et kollektiv enn et band. Det minner kanskje mest om en levende institusjon der medlemmene er med i kortere eller lengre perioder, mens TBMO ”suger livet ut av dem – på en god måte”, som nåværende gitarist Raytheon Moorvan sier.

TBMO ble til rundt 2008, men navnet kom ikke før i 2010 da frontfigur Siyabonga Mthembu så en episode av serien The Wire og ble inspirert av den dannede, bebrillede leiemorderen Brother Mouzone. Navnet er et ordspill på at TBMO er en løs struktur der medlemmene er med så lenge de føler de har noe å bidra med, og at prosjektet er større enn hver enkelt utøver. Musikken er derfor fri for genrenes begrensninger, og utøvelsen kan også inneholde historiefortelling, kostymedesign, grafikk og performance.

Det er likevel en tematisk linje som inspirerer TBMO. Medlemmene har vokst opp i et land der Apartheid-regimet er avskaffet, men der den friheten og framgangen de hadde håpt på, er uteblitt. De sier at det de skaper er ”musikk for en overgangsgenerasjon”. Det eklektiske, spontane og rotløse er kanskje det beste uttrykket for en generasjon på søken etter en ny politisk retning for framtida. TBMO uttrykker dette med en energi, en humor og en allsidighet som får oss til å tenke at det finnes håp.


Kjøp billett »

Kommenter: