Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
4.april | Oren Ambarchi (AUS) & Kim Myhr | Blå

Torsdag 4. april:

CC:120/KL. 20:00/ID: 20

Klubb Vriompeis: Oren Ambarchi (AUS) & Kim Myhr

solo | solo | duo

OREN AMBARCHI (AUS)
Oren Ambarchi har med mange kritikerroste utgivelser på labler som Touch, Kranky, og Editions Mego blitt en av de viktigste artistene innen elektronisk musikk idag. De britiske trendsetterne i The Wire var såpass imponert over årsverket til Oren at de like greit klasket 2 av albumene han s inn på lista over 2012s beste album.
Men musikken til Ambarchi er ikke lett å definere: Ambarchis musikk kan beskrives som utvidede låt-lignende forløp som befinner seg et sted mellom moderne elektronikk og prosessering, improvisasjon og minimalisme; inadvendt og tankefull låtskriving; simplisiteten og den opphevede tidsopplevelsen til komponister som Morton Feldman og Alvin Lucier, og fysikaliteten til rock, men i sakte tempo og strippet ned til beinet, abstrahert og byttet ut med rene signaler. Ambarchi har i tillegg til sitt solo-arbeide samarbeidet med en rekke forskjellige artister som blant andre Sunn O)), Fennesz, Otomo Yoshihide, Keith Rowe, Keiji Haino, John Zorn og vår evigunge Lasse Marhaug, for å nevne noen.

KIM MYHR
Kim Myhr er blant de mest aktive stemmene på den eksperimentelle musikkscenen i Oslo. Myhr jobber for tiden mye i soloformat med 12-strengs gitar. Han har spilt solokonserter over hele verden, og jobber nå med sin første soloplate. Musikken kan minne litt om klangmassemusikken til Ligeti eller Morton Feldmans fingerspiss-sensitive stasis, men den innehar også en energi og en simplisitet som minner om amerikansk folk. Allaboutjazz beskrev solosettet hans under Shenzhen Jazzfestival i oktober 2012 for "a furiously hypnotic wall-of-sound". Kim har skrevet to kritikerroste verk for Trondheim Jazzorkester: det første med Sidsel Endresen under Moldejazz 2009, og det siste under fjorårets Ultima festival med Jenny Hval. Myhr er også involvert i flere samarbeidsprosjekter, som Silencers med Benoit Delbecq, hvis utgivelse "Balance des blancs" kom på Le Monde's liste for årets fem beste jazzplater i 2011. Med MURAL initerte Myhr et prosjekt med Rothko Chapel i Houston, Texas, som resulterte i en cd utgivelse i 2011, og flere konserter i kapellet. MURAL reiser tilbake i slutten av april for å gjøre en fire timers konsert i Rothko Chapel.

Kjøp billett »

Video:

Video:

Kommenter: