Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
6.mai | Litteratur på Blå | Blå

Tirsdag 7. mai:

SISTE TIRSDAG FØR EKSAMENSPERIODEN!

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på Blå: Språkløse erfaringer

Samtale med Linn Rottem og Lars Amund Vaage

Hva skjer med livet når språket forsvinner? Debutant Linn Rottem og veteran Lars Amund Vaage møtes denne kvelden til en samtale om ord som smuldrer bort, ord som har lys i seg og om ord som kunstnerisk kraft i stand til å åpne opp dørene til det umulige.

Vaage vant Brageprisen i fjor for romanen Syngja, hvor han skildrer livet med en autistisk datter; faren forsøker å lære henne ord, hun uttaler dem, men ordene får ingen virkning. I Forestillinger om et hjem skriver Rottem om en forlagsredaktør som havner i en bilulykke og blir hjerneskadet. Familien velger å ta henne med hjem, selv om hun er fullkomment pleietrengende og uten språk. På hver sine måte utforsker forfatterne den grunnskakende erfaringen det er å leve ved siden av en person som er syk, og den skjøre verdien av et ordløst liv. Samtalen føres av Margunn Vikingstad, litteraturkritiker i Dag og Tid.

Sagt om Syngja:
En hyllest til menneskets vesen, og til dets utilstrekkelighet og svakhet. Klokt, sårt og sjeldent godt skrevet  
- Jonas Bals, Klassekampen

Takknemlighet er den sterkeste følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest Syngja.
- Ingunn Økland, Aftenposten

Vaage reflekterer rundt sammenhengen mellom orda og verden, diskuterer og problematiserer rollen til den skrivende – tankene hans om skriving bør bli pensum på landets forfatterskoler.
- Ellen S. Lauritzen, Dagbladet

Om Forestillinger om et hjem:
Eit innsiktsfullt, til tider ubehageleg og jamt over usedvanleg formsterkt bilde av ein familie som prøver å stå oppreist etter eit stort tap.
-  Margunn Vikingstad, Dag og Tid

Rottem [skriver fram] en ubehagelig undertekst med en kløkt som vitner om en stødig forfatterhånd.
- Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Det er ikke ofte jeg leser debutanter som skriver 235 så elegante og gjennomførte sider, uten dødpunkter. Det er et resultat av hardt arbeid og mye talent.
- Brynjulf Jung Tjønn, VG

Billett kjøpes i døra

Kommenter: