Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
6.mars | Litteratur på Blå: En stemme til de maktesløse | Blå

Tirsdag 6. mars:

UKENTLIG LITTERATURMAT

CC: 30/KL. 19:00/ID: 18

Litteratur på BLÅ: En stemme til de maktesløse - AVLYST!

samtale med Kristian Lundberg

Allt det jag berättar är sant. Det måste vara så. Den som talar förändrar världen. Den som benämnar redskapet får lov att använda det. Jag är en människa.

  • Kristian Lundberg i Och allt skall vara kärlek

Det finnes hele verdener der ute som de fleste av oss sjelden hører om, og desto mindre opplever. Den svenske forfatteren Kristian Lundberg skriver om en slik verden, om dem vi ikke ser, om dem vi ikke hører. Om dem som mangler makt over egen arbeidshverdag, og om barna som ikke fanges inn i normalen. Han har selv vært begge steder. Da Lundberg ga ut romanen Yarden i 2009, var det til stående applaus fra et kritikerkorps som begeistret erklærte arbeiderlitteraturens comeback. Lundbergs nye bok, Och allt skall vara kärlek (2011), er en oppfølger til Yarden og aktuell i norsk oversettelse. I boka ser Lundberg tilbake på problematikken i Yarden, mangelen på rettigheter og papirløse innvandreres liv, samtidig som han reflekterer over det som driver ham selv, kjærligheten. Også denne boka har høstet mange lovord, og Lundbergs forfatterskap regnes blant Sveriges mest personlige og originale.

Lundberg blir intervjuet av Tina Åmodt, den norske arbeiderlitteraturens unge håp som fikk en glitrende mottakelse av sin debutbok Anleggsprosa. Åmodt er også kritiker i Klassekampen.

Billett kjøpes i døra

Kommenter: