Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
BLÅ 15 | 29.feb | ÆÆ XL | Blå

Onsdag 29. februar:

BLÅ går inn i sitt 15.år

100,- + avg/KL. 20:00/ID: 18

ÆÆ xl, Lord Kelvin, Faux Pas og Astro Sonic

Jazzhelvete jubileum med "den nye vinen"

Klubb- og konsertstedet BLÅ går inn i sitt 15.år. I den forbindelse skal det feires, og hva er vel mer naturlig enn å gi "den nye vinen" av jazzere en helkveld ? 

Kjenn din besøkelsestid da dette kommer til å gå inn i rekken av "konserter du ikke bør gå glipp av" : PÅ ALVOR!

ÆÆ XL

ÆÆ
Erik Johannessen – trombone
Jørgen Mathisen – sax
Ola Høyer – bass
Dag Erik Knedal Andersen – trommer

Cortex
Thomas Johansson – trompet
Kristoffer Alberts – sax
Ola Høyer – bass
Gard Nilssen

Lord Kelvin
Eirik Hegdal – sax
Gard Nilssen – trommer
Erik Johannessen – trombone

Anita Kaasbøll – vokal

ÆÆ XL er et prosjekt bestående av tre forskjellige band med en del sammenfallende musikere og en vokalist, Anita Kaasbøll, til sammen 10 musikere med som alle har gått på jazzlinja i Trondheim. De har alle masse erfaring fra band som Jaga Jazzist, Trondheim Jazzorkester, Zanussi 5, Bushman’s Revenge, SAKA, Team Hegdal, PUMA, The Core, Magic Pocket Susanne Sundfør og mye, mye mer mer.
De vil spille store deler av konserten sammen, med innslag av de enkelte gruppenes egne låter. Fellesnumrene kommer fra ÆÆ sin katalog av moderne frijazzhits. Generelt sett blir det frijazz, frigospel fritango, friballade, friswing.

ÆÆ er en kvartett som i hovedsak spiller låter av Erik Johannessen trygt innenfor den utrygge frijazzen, med sterke bånd til Albert Ayler, Archie Shepp og Roswell Rudd. Låtene er fengende og utfordrende.

Cortex er en annen kvartett som spiller låter av trompeteren Thomas Johansson, om mulig ennå friere, med et herlig fremadstormende driv. De ga ut en kritikerrost plate, Resection, i 2011.

Trioen Lord Kelvin har gitt ut to godt mottatte plater, og spiller mer grooveorientert musikk i et arrangert fritt landskap. Den spesielle bestningen gir et morsomt lydbilde, og stor variasjon i materiale.

Anita Kaasbøll er med som dynamisk vokalist. Hun er mest kjent fra Bladed og sitt samarbeid med Trondheim Voices.

Faux Pas
Denne duoen er støymusikkens svar på kjentmannsprøven bestående av de to bråkmakerveteranene Sten Ove Toft og Lasse Marhaug.

Astro Sonic
Trio som består av Erlend Slettevoll på Keys, Rune Nergaard på bass og Gard Nilssen på trommer.

L
VEL MØTT !
V

Billett legges ut snart

Kommenter: