Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
BLÅ | 21.feb | PSYCHIC TV | Blå

Fredag 21. februar:

KONSERT:

CC:250/KL. 20:00/ID: 20

Psychic TV (UK/US)

KONSERT + FILMVISNING (20:15 PRESIS!)

Frontfigur Genesis P-Orridge er og blir en legende. Om du ikke kjenner igjen navnet eller har hørt Psychic TV før, så kan vi love deg at det har ihvertfall mangfoldige av artistene du har i platehylla hjemme.

KL.20:15 PRESIS:
FILMVISNING: 'DREAMS LESS SWEET'
WOW! Som oppvarming før konserten blir det filmvisning på Blå! "Dreams Less Sweet" er en 45min lang film laget av 47 forsjellige kunstnere basert på musikk hentet fra Psychic TV's andre utgivelse med samme tittel. Den har tidligere bare blir vist èn gang, på Warhol Museum i New York. Filmen er til nå uutgitt og eksisterer kun i privat eie, her snakker vi altså om europapremiere! 

 

Hvem andre kan skryte på seg å oppfinne sjangeren 'Acid House' og legge fundamentet for den voksende rave samt electronica scenen i Storbritannia på 80-tallet? Og ikke nok med det; tiåret før (nærmere bestemt 3. September 1971) koke opp terminologien Industruell Musikk med sitt forrige prosjekt - det enda mer guddommelige Throbbing Gristle! Psychic TV har i tillegg samarbeid med bl.a. beatpoeter som William S. Burroughs og Brion Gysin, den psykedeliske shamanen Dr. Timothy Leary, filmskaper Derek Jarman, okkultist Austin Osman Spare og teoretiker John Cale på merittlisten som også innebefatter en offisiell verdensrekord på antall utgitte album. På det mest ekstreme pumpet de ut mer enn et album i måneden!

Psychic TV har selvfølgelig også sin egen sjangerbetegnelse - Hyperdelic - med et særegent psykedelisk lydlandskap som blander psyko-sosial okulte stemninger med eksplikt seksualpolitisk fremtoning. En Psychic TV opptreden en stor ABC i hvordan man skal tråkke på flest mulige tær samtidig.

Kjøp billett »

2 kommentarer:

 1. 1.

  Ov Power:

  14. February 2014, kl. 12:57

  Psychic TV samarbeidet aldri med Austin Osman Spare, som døde i 1956. Skjerpings.

 2. 2.

  Origami Fanatika:

  14. February 2014, kl. 18:28

  De hadde verdensrekord i å gi ut LIVE album, med ett pr måned i 16 måneder! Planen var 23, men så lang kom de ikke.

Kommenter: