Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Contagious pres. Wookie | Blå

Lørdag 24. november:

Contagious presenterer

100,-/KL. 23:00/ID: 20

Wookie

+ Audun Vinger & Patski Love

UK Garage legende til Blå! Råflott besøk på Contagious, BLÅs klubb for soulmusikk i alle dens varianter, denne novemberlørdagen. Wookie (aka Jason Chue) er en uhyre dyktig produsent av hi-tech UK soul.

Han debuterte på nittitallet som en del av Soul II Soul-soundsystem, men er mest kjent for å ha vært med å utvikle de mer stringente avartene av UK garage, først med en streng remix av Whitney Houstons "It's not right but it's ok" under navnet X-men. Det skulle komme en rekke remix- klassikere etter det, for blant andre Angie Stone, SIA og Jill Scott. Mest kjent er han for utgivelsene som artist: singelen "Battle" med vokalisten Lain, og det påfølgende albumet som gikk topp 10 i England i 2000. Wookie var faktisk endel i Norge for ca. 11 år siden, det er godt å endelig ha ham tilbake. UK garage ble mektig upopulært en periode på grunn av overeksponering, men sounden er nå tilbake - man hører også klare linjer hos SBTRKT og Jessie Ware, for eksempel. Wookies kjennetegn er kjølige, skjelettaktige beats med rullende basslinjer og sublim soulvokal. Høres ikke verst ut, det?

Wookie er ventet med oppfølgeralbum på nyåret. Kom og hør på en musikalsk allsidig soulboy som teknisk er "on some visionary shit", og som rører ved flere sider av britisk soul- og klubbkultur: ikke glem hans utgangspunkt i Soul II Soul.

 Contagious' drivkraft og resident DJ, Audun Vinger, spiller selvsagt også denne kvelden, og med seg har han Patski Love. Vi gleder oss

Billett kjøpes i døra

Kommenter: