Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Juicy presenterer: AZ (US) Live m/DJ Doo Wop | Blå

Fredag 1. februar:

Konsert & Klubb

180 + AVG/KL. 22:00/ID: 20

Juicy pres: AZ (US) live m/DJ Doo Wop

Chris Stallion & Patski Love

”Streetsoul” - en unik blanding av gode soul og funk klassikere og nyere hip-hop.

Fra han var eneste artist med gjestevers på Nas sitt klassiske Illmatic-album og gjennom hele karrieren har AZ vært en av Juicy-gutta Chris Stallion & Patski Love sine absolutte favoritt-rappere, og det er ikke en dag for tidlig at han endelig kommer for å opptre live på Blå. Som om ikke dette var nok har AZ med seg legendariske DJ Doo Wop bak platespillerne. 

Anthony Cruz alias AZ ble født 9. mars 1972 i Brooklyn og ble i ungdommen kompis med en da ukjent Nasir Jones. Dette vennskap og rap-samarbeidet skulle vise å bli gull verdt en del år senere. I 1994 gjestet nemlig AZ Nas sin udødelig låt "Life's a Bitch" på det mange mener er tidenes best rap-album; "Illmatic" (det er også AZ som snakker på albumets intro "The Genesis"), og vips var det gjort. AZ fikk selvfølgelig platekontrakt og i 1995 kom klasiskeren "Doe Or Die" ut. Singelen "Sugar Hill" var en av årets store rap-hits, solgte til Gull og er like aktuell den dag i dag. I 1996 ble supergruppa The Firm født, og sammen med Nas, Foxy Brown, Cormega og Nature ga han ut "The Album" i 1997 som merkelig nok ikke ble noen den store kommersielle suksessen som man skulle tro med datidens heiteste produsenter Dr. Dre og Trackmasters bak spakene.

I 1998 fulgte AZ opp med glad-albumet "Pieces of a Man" og videre slapp han albumene "9 Lives" og "Aziatic" hvor fra sistnevnte låta "The Essence" med Nas ble nominert til Grammy. Etter piratkopi-problemer med "Final Call" gikk dette prosjektet i dunken før "A.W.O.L." og "The Format" ble gitt ut i 2005 og 2006. Tittellåten på "The Format" er en av Juicy sine favoritt-raplåter og er selvfølgelig produsert av DJ Premier. I 2008 og 2009 kom "Undeniable" og "Legendary" og i disse dager ferdigstilles "Doe Or Die 2" og det ryktes at folk som Kanye West, Dr. Dre, Nas, Pete Rock, Eminem, L.E.S., Da Beatminerz, DR Period og Buckwild medvirker på albumet. AZ er flere ganger blitt kåret til Rap-historiens mest undervurderte lyrikere og er uten tvil en av Hip-Hopens viktigste stemmer.

Vi kunne sagt og skrevet minst like mye om DJ Doo Wop som AZ, men vi nøyer oss med en kort oppsummering; mixtape-konge gjennom hele 90-tallet og frem til dags dato og står bak det mange mener er historiens beste mixtape; "95 Live". Også kjent som Da Bouncemaster og har sammen med sitt crew Da Bounce Squad gitt ut en haug av bangers. Utgjør The Diaz Brothers sammen med Tony Touch , jobber med collabo-album med Pete Rock med tittelen "Tango & Cash" og har sist, men ikke minst vært DJ for folk som Guru fra Gang Starr, Sadat X, Jeru The Damaja og mange flere - legende-alarm!

Kjøp billett »

Kommenter: