Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Klubb Koèju 4. mai | Blå

Fredag 4. mai:

FØRSTE FREDAGEN I MÅNEDEN

100/KL. 23:00/ID: 20

Klubb Koeju :: Eyolf Dale, iDubstep, Å. Skuterud [solo]

Live elektronisk musikk :: House & Elektronika

Storkveld for ny klubbmusikk: 4 prosjekter og 4 nye måter å gjøre live klubb musikk på!   

En av Norges fremste pianister/komponister, Eyolf Dale, møter Koèjus sammensveisa electro-perkusjons-trio, som resulterer i en ny og spennende klubbsound. Det blir minimalistisk, hardt, atmosfærisk og eksplosivt, og ikke minst en helt ny tilnærming til bruk av akustisk piano. Dale har ifølge Dagbladet levert ikke mindre enn 2 av årets 3 beste jazzplater, og den perkussive stilen som gir assosiasjoner til Dales lærere, Jon Balke og Misha Alperin, passer helt perfekt for live "remix" på blå!

Etter en vellykket iPad-session i januar tar Koèju gjengen stafettpinnen videre med hele 5 iPads og stødig kurs rett inn lekekassa. Gameboy, dubstep, glitch og frilek står på programmet når disse eks-jazzerne har remote styring av dansegulvet.

Live live live!! Ved hjelp av to midikeyboard og et fotpedalbrett presenter Åsmund Skuterud en annen måte å spille elektronisk klubbmusikk på. Det er en solo-liveperformance som minner mer om et dj-set, enn en konsert, der låtene går over i hverandre og der beatsene bygges opp ved at han stadig legger til nye elementer i lydbilde. Istedet for å bruke loop-maskin eller laptop spilles hver eneste tone der og da, noe som gir en helt unik liveopplevelse.

Danserne Karen Høybakk Mikalsen og Katja Schia gir oss en spennende og høyst nærværende impro forestilling, der de i samarbeid med visual artist Mads Meskalin, utforsker mulighetene ved en moderne dansforestilling i en relativt uvanlig kontekst, nemlig med hundrevis av dansende mennesker rundt.

- - -

EYOLF DALE - CLUB MIX
impro/electronica/batucc
Eyolf Dale - acoustic piano
Jonas Barsten Johnsen - el percussion (octapad)
Bendik Hovik Kjeldsberg - el percussion (roland hpd15)
Åsmund Skuterud - el percussion (wavedrum)

iDUBSTEP
dubstep/glitch/gameboy
Bendik Baksaas - iPad
Arthur Kay Piene - iPad
Jonas Barsten Johnsen - iPad
Simon Valentine - iPad
Åsmund Skuterud - iPad

ÅSMUND SKUTERUD - SOLO
minimal/deep house
Åsmund Skuterud - live beats
Guest: Ida Isax Alfstad - vocal

DANCE & VISUALS
free impro/tech hop
Karen Høybakk Mikalsen - dance
Katja Schia - dance
Mads Meskalin - visuals/video

Lady 2 shy - visuals
Monkey Hill - visuals
Christian Obermayer - sound engineer/live fx
DJ Baz

- - -

EYOLF DALE
 (født 5. mars 1985 i Skien) er en norsk pianist og komponist bosatt i Oslo. Han begynte å spille piano i 6-årsalderen, og begynte tidlig med pianoundervisning. Bl.a. hos Anders Aarum, Espen Gjelstad Gundersen og Roger Jeffs. Etter endt videregående skole jobbet han freelance som pianist, kapellmester og arrangør i Grenlandsområdet før han i 2005 startet sitt kandidatstudium ved Norges Musikkhøgskole. Der studerte han under bl.a. Misha Alperin, Bjørn Kruse og Jon Balke, og er aktiv som utøvende musiker og komponist, alene og i samarbeid med både norske og europeiske musikere. Dale har spilt på de fleste norske jazzfestivaler, samt internasjonale festivaler som North Sea Jazz Festival, 12 Points!, Shanghai Arts Festival og Südtirol Jazz Festival. Han har også turnert og spilt i bl.a. USA, Tyskland, Nederland, Polen,Finland, Estland, Danmark, Sverige, Afrika, England, Irland, Italia og Kina.
www.eyolfdale.no

ÅSMUND SKUTERUD
Norsk musiker og komponist. Hovedinstrument gitar, men spiller også keyboard og perkusjon. Har skrevet musikk for teater, danseforestillinger og film i Norge, England og Hellas. Etter å ha drevet med loop-maskin og laptop-performance i et par år, observerte Åsmund Skuterud i 2005 at grunnen til at "playback"-performancer alltid føles litt passive og intellektuelle ligger i formens egen natur. Den eneste løsningen for å kunne gjøre en fullverdig liveopptreden var å lære seg å spille elektroniske beats 100% live og det ble en lang prosess å finne den beste formen og spilleteknikken. På veien startet han bl.a. Koèju prosjektet, der flere musikere går sammen om å spille dansbar livemusikk, ofte improvisert, med bruk av ulike elektroniske og akustiske instrumenter. Skuterud spiller både solo show og jobber i ulike konstellasjoner med andre musikere.
www.asmundskuterud.com

KOÈJU PROJECT:
A club concept dedicated to live dance music. Host band, guest artists, new expressions, live beats, electronic & acoustic music for the dancefloor. Previous guest artists: Bilal (US) & band, Stian Carstensen, Eivind Aarset, Norwegian Chamber Orchestra, Arve Henriksen, Karl Seglem, Steinar Ofsdal, Mathias Eick, Rajasthan Roots, Mathias Stubø, Thomas Strønen, Morten Qvenild, Quick Crew (Dance) and many others!

Billett kjøpes i døra

Video:

Video:

Video:

Video:

Kommenter: