Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Kulturnatt: Litteratur på Blå | Blå

Fredag 14. september:

Kulturnatt 2012:

GRATIS/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på BLÅ: Store Satans Fald – et møte med Claus Beck-Nielsen/Das Beckwerk/Nielsen

Det er over ti år siden den danske forfatteren, musikeren, journalisten og dramatikeren Claus Beck-Nielsen erklærte seg død, og overlot...

 ...forvaltningen av forfatterskapet til det som fikk navnet Das Beckwerk.

Das Beckwerk var ikke en mann, men et transnasjonalt selskap som ville skape en link mellom den enkelte verdensborger og hennes samtid. Das Beckwerk stod bak politisk aktivisme, demokratispredning og en rekke bøker og hendelser. Etter en spektakulær begravelse av Claus Beck-Nielsen og en sørgeperiode på hundre dager, ble selskapet stengt i begynnelsen av 2011, og Nielsen har siden representert dødsboet og alle verdens mulige og umulige Nielsener.

Nielsen er en av Nordens mest omdiskuterte samtidskunstnere og forfattere, med en stor og kritikerrost produksjon bak seg. I 2012 er han aktuell med oppsetningen av skuespillet De Europæiske Medier, essayet Selvmordets svære kunst og romanen Store Satans Fald som kommer ut i Norge denne høsten.

Store Satans Fald er en roman om misbruk av unge menneskers lengsel etter frihet, drømmen om den avgjørende begivenhet, og om konspirasjonen av fremmede makter som truer den Islamske Republikken Iran.

Nielsen blir intervjuet av forfatter og oversetter Øystein Vidnes om kunst og politikk, demokrati og litteratur. Arrangementet er et samarbeid med Oslo bokfestival og Kulturnatta.

Kommenter: