Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på Blå | Blå

Tirsdag 9. april:

HVER TIRSDAG

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på Blå: Liv=rød=død – samtale med Ursula Andkjær Olsen

På bokens forside, et hjerte, med årer, knuter, kar og kamre, alt det et hjerte er.

I boken, et hjerte, en metafor og et organ, som bæres av et credo, alle kar er forbundet, og senere, alle og ingen kar er forbundet.

Morskapet er et problematisk sted for jeget i Ursula Andkjær Olsens siste diktsamling, Det 3.årtusindes hjerte. Hun skriver raseriet ut på den gravide kroppen, tapene hun bærer på, det kapitalistiske systemet, et samfunn som er mettet av kultur og overflod. Det skrives frem et profetisk og symbolsk univers, hvor fugler og hjertes kamre, RED og DELTA kombineres i merkelige og ulike strukturer hele samlingen i gjennom. Bokens bevegelse går fra en indre til et ytre skrift. Sorgen og de personlige tapene endrer form og blir en samfunnskritisk stemme. Hun skriver om mormarkedet, et perverst marked, et marked som styres med kapitalistiske verdier, et marked hun ikke kan avstå fra, men som hun er en del av og som hun ønsker å sette barn inn i.

Ursula Andkjær Olsen er en dansk forfatter og dikter. Hun er cand.mag. i musikkvitenskap og filosofi og utdannet fra Forfatterskolen. Det 3.årtusindes hjerte er hennes syvende diktsamling, og for den ble hun tildelt Montanaprisen 2012 for litterær nyskapning.

Samtalen blir ledet av Litteratur på Blås Runa Skolseg

Billett kjøpes i døra

Kommenter: