Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på Blå: Hva Marcel Proust kan lære oss om tvetydigheten i alt som er | Blå

Tirsdag 12. februar:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Hva Marcel Proust kan lære oss om tvetydigheten i alt som er

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

Godt Proust-år! Franske Marcel Proust er en av de store forfatterne i den moderne litteraturhistorien, og i år er det hundre år siden hans monumentale hovedverk På sporet av den tapte tid, snudde Pariserborgerskapet og litteraturhistorien på hodet. På norsk omfatter verket sju bind og over 3000 sider i oversettelse av Anne-Lisa Amadou.

Hva handler egentlig denne moderne klassikeren om? Er det om en forfatters selvbiografiske leting etter tvetydige tegn fra barndommen? Handler den om ufrivillige minner og tid, eller madeleinekaker?

I forbindelse med jubileet kommer det ny utgave av første bind, Veien til Swann, revidert av professor i fransk litteratur og Proust-kjenner Karin Gundersen. Hun kommer også med monografien Kunsten eller livet? Hva Marcel Proust kan lære oss om tvetydigheten i alt som er, og vil samtale om Prousts diktning med Vibeke Tandberg, en av Norges mest anerkjente billedkunstnere. Tandberg debuterte med boken Beijing Duck i høst, hvor romanens hovedperson Madeleine peker mot hennes litterære forbilde i Proust. Proust-kjenner og professor i arkitekturteori- og historie ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Mari Lending, leder oss gjennom samtalen.

 

Billett kjøpes i døra

Kommenter: