Warning: Creating default object from empty value in /home/B/blaaoslo/subdomener/v2/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Litteratur på Blå | Blå

Tirsdag 18. september:

Tirsdager:

30,-/KL. 19:00/ID: 20 år

Litteratur på Blå: Søsken

Hver Tirsdag kl. 19 inviterer Litteratur på BLÅ til debatter, samtaler og intervjuer på BLÅ. Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene.

og jeg er den som kommer
med alt du trenger i hendene
og du er husets hjerte som banker meg rundt

- Lina Undrum Mariussen
Finne deg her inne og hent deg ut«Går det an å vere meir i slekt med søskena sine enn foreldra sine?» spør redaktørene av antologien Søsken (2010). I litteraturen som i livet er søsken noen ganger en tilforlatelig påhengsdetalj, andre ganger et grunnmotiv knyttet til de helt store temaer som kjærlighet, tilhørighet og identitet. Litteratur på Blå lar seg inspirere av søsken slik de fremstår i den litterære verden: Hvordan kan en karakter påvirkes av rollen hun har i søskenflokken? I hvilke situasjoner blir søsken mer enn et sidefokus i livet?

Lina Undrum Mariussen vant Tarjei Vesaas debutantpris i fjor for diktsamlingen Finne deg her inne og hente deg ut, som handler om to søstres omsorg for hverandre og hva som skjer når den ene blir syk. Sigrid Sørumgård Botheim er redaktør for antologien Søsken med sin søster Guri. Sammen har de skrevet blant annet romanen Ramstein Pensionat og Balladen om Ola Borten Moe. Sigrid har óg skrevet Veslesysters vedkjenningar, og kommer til Blås scene med Lina for opplesning av et lite spekter favorittsøskenskildringer, og samtale med musiker og lillesøster Kirsti Huke.

Musikalsk innslag ved Kirsti Huke.
Ordstyrer er Litteratur på Blås Thea Marie Dolva.

Lille-, mellom-, og storesøsken, hel-, halv- og stesøsken, brødre, søstre og enebarn 

– velkommen

 

«Dette er ei bok som har rørt meg, sterkt … Forfattaren har ein fin diksjon, og eit naturleg talent for å skapa rytmisk fungerande dikt. Som ho så kan bryta varsamt ned … denne fine boka er Lina Undrum Mariussens første»
- Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen

«Sterke og overbevisende debutdikt … Det er sjelden jeg er blitt så følelsesmessig berørt … For dette er dikt med uvanligsterk ladning både av skjebnefortelling og med ord og bilder som tar sterkt tak i leseren … en virkelig ny og spennende stemme inn i ung norsk poesi»
- Knut Ødegård, Vårt land

«Ramstein Pensionat er først og fremst en humørfylt bok, av og til ellevill, overdådig,men oftere underfundig, alvor og skjemt artikulert med skjev munn … Søstrene Sørumgård  Botheim har med Ramstein Pensionat servert en fornøyelig debutroman»
- Terje Stemland, Aftenposten

Billett kjøpes i døra

Kommenter: